Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Таков: Дарението на жилища беше най-малкият възможен жест от СО за олимпийските ни шампионки
Автор: Екип Varna24.bg 15:14 / 24.11.2022Коментари (0)944
©
Председателят на БСП - София и групата на социалистите в СОС работят по разрешаване на проблем на клуба по художествена гимнастика "Левски Триадица" по молба на Лаура Траатс. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Дарението на жилища беше най-малкият жест, който Столична община можеше да направи за олимпийските ни шампионки от Токио. Това каза председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, който беше сред вносителите на доклада. Той беше приет с мнозинство и предизвика бурни аплодисменти от страна на общинските съветници за момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова и по бокс - Стойка Кръстева и техните треньори Весела Димитрова и Борислав Георгиев. Всички те присъстваха в залата на Столичния общински съвет по време на дебатите по доклада и неговото гласуване след това.

"Радвам се, че най-накрая Столична община успя да отличи олимпийските шампионки и техните треньори за огромния труд, усилията и изключителните им постижения на игрите в Токио, каза Иван Таков. - За гордостта и сълзите от щастие, които те ни подариха от далечна Япония, този жест е най-малкото, което ние можехме да направим за тях".

 

Както е известно, по изрично настояване на групата на БСП в СОС, в доклада за дарение на жилища на шампионката Стойка Кръстева и нейния наставник Борислав Георгиев бяха включени и "диамантените момичета" от ансамбъла по художествена гимнастика и треньорката им Весела Димитрова.

В Столична община днес Иван Таков разговаря и с една от гимнастичките - Лаура Траатс - и да й съобщи, че съвсем скоро ще бъде разрешен проблема със залата по художествена гимнастика в 47-мо СУ "Христо Г. Данов" в район "Триадица". 

"Лаура и бащата на Мадлен Радуканова - Милен - ме помолиха да помогна за този казус по време на срещата ни в община "Надежда", на която домакин беше кметът инж. Димитър Димов, обясни Иван Таков. -  Проведох няколко срещи и разговори, за да се запозная с проблема и се оказа, че има не толкова трудно решение. Докладът за наем на помещението от клуба по художествена гимнастика "Левски Триадица" за нови 10 години, подготвен от кмета на "Триадица" Димитър Божилов, вече е внесен в Столична община. Надявам се на следващата сесия преди Коледа да можем да го гласуваме. И по този начин да отстраним първата пречка за реконструкцията и обновяването на залата на гимнастичките".

Иван Таков обеща, че след това ще продължи да помага на клуба по художествена гимнастика "Левски Триадица", докато не види това спортно съоръжение в състояние, подходящо за работа на олимпийски шампионки в нея.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: