Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Таков за промените в конституцията: Нелеп опит да се отклони общественото внимание от основните проблеми
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 03.08.2023Коментари (0)758
©
Оценявам предложените промени за Конституцията като изключително нелеп опит да се отклони общественото внимание от основните проблеми в държавата. Това каза ваудиокаста на "Фокус" "Това е България" председателят на БСП - София Иван Таков. Виждате в момента върви един дебат, вече от няколко седмици за Националния празник. Аз чувам изключителни нелепици, че трябва да се смени Националния празник, защото датата 3 март, видите ли, разделяла обществото.

Как може датата, на която след 500 години мрак, най-накрая българският народ е получил най-ценното нещо, което може да получи, именно свободата си, да разделя българското общество. И покрай това, много други нелепи предложения чух, като мандатност на кметове и т.н., което по-скоро ми изглежда като някаква димка или дъвка, която наистина да отклони общественото внимание от основните проблеми в българското общество. И икономически, и други, с което хората да се занимават с едни по-скоро идеологически теми, ако щете ги наречете, отколкото да се занимават със съществените проблеми и по този начин да се види несъстоятелността на това управление.

Видяхте и вчера какво се случи, всъщност започна отново атаката срещу Паметника на Съветската армия. Вчера проследих, че Министерски съвет от публична държавна собственост е сменил статута му на частна държавна собственост, което може би е предпоставка да бъде прехвърлен вече, дали на Столична община, дали друго нещо ще се случи с него, което отсега трябва ясно да заявя, че БСП няма да позволи да се случи. Разрушаването на паметници, демонтажа, чупенето, оскверняването, категорично се обявяваме против тези неща", каза Таков.

Според него, паметниците са памет, и тази памет, която носи този конкретен монумент, е изключително важна, защото тя е памет за милионите жертви на кафявата чума, в може би най-мрачния период на човешката история.

"Така, че ето това са теми, които в момента се поставят на дневния ред на българското общество, за да създават допълнително разделение и може би омраза между различни групи български граждани, което, според мен е недопустимо в момента", добави Таков.

По думита му, държавата трябва да се ангажира много по-сериозно с различни проекти в общините. В момента има неравенство между отделните общини. И наистина има какво да се желае от държавата в тази посока. Не може държавата за едни общини да е мащеха, а за други майка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Евроизбори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: