Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иванчева щяла да вдига баничарници с парите от подкупа
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 18.12.2018Коментари (3)1461
©
Подсъдимите за получаване на подкуп от 70 000 евро - отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева, бившата й заместничка Биляна Петрова и посредникът в престъпната схема Петко Дюлгеров, също бивш кмет на столичния район, са обсъждали какво смятат да правят с парите, прибрани под масата. Това се разбира от стенограмата на разговора между тримата, записан със СРС-та, непосредствено след като изнудваният предприемач Александър Ваклин е предал предварително белязани банкноти в евро, съобщи "Правен свят“.

От поредната порция изнесени на яве след разсекретяването на стенограмите от Спецсъда факти става ясно, че Иванчева и аверите й са обмисляли как да изперат парите, влагайки ги например в баничарници, кебапчийница, кафене или пък в павилион за цигари и алкохол.

Триото дори обсъждало как да намери доверени лица, които да управляват бизнес проектите им, за да не попаднат в конфликт на интереси. Записите на разговорите, част от които не са проведени по телефона, а на живо в заведение, отново потвърждават, че Иванчева умишлено е забавила преписките на Ваклин, с цел облага, както и че след получаването на подкупа, тя изразява готовност незабавно "да ги пусне". Става ясно още, че Десислава Иванчева е имала желание да получи парите още в понеделник – първият работен ден след срещата със строителя в кабинета й, проведена в петък вечер. На няколко пъти бившата кметица по недвусмислен начин дала да се разбере, че ако не получи договорения подкуп преписките на Ваклин няма да се предвижат.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Дайте им по една баничка с боза , този вариант вече е по-приемлив.
+1
 
 
ХОРА, МИСЛЕТЕ! Не се притеснявайте и да говорите! Сериозно ли Иванчева е такъв голям престъпник, че трябва денонощно да е в ареста и да излиза само с белезници, сравнено с Ценко Чоков, при който под "домашен арест" се разбира столичен ресторант?! Днес в Здравей България имаше едно интересно интервю на Виктор Николаев с Иванчева и Петрова, много по-различна гледна точка, много по-различни документи и схеми, които те двете за засегнали и съвсем логично е било да ги "сготвят"... Сериозно ли само това успяха да измислят строителните - баничарница?!
-2
 
 
Голяма грозотия таа жина ве,без грим и подобрители на нищо не мяза.Ама ареста добре и се е отразил,показва истинската и същност и айде сега да видим има ли и други кандидати за затвора освен тия убавци.?!!!Мисля,че при такива размери на доказан подкуп ще трябва да се процедира като в Китай-куршум в тила и толкоз.!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: