Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иво Димов, кмет на Димитровград: Най-вероятно общинските бюджети ще бъдат приети юни месец
Автор: Йоланда Пелова 09:30 / 02.12.2022Коментари (0)1171
©
Нашето желание е да има стабилност в държавата. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ кметът на Община Димитровград Иво Димов. "За съжаление и миналата, и тази година имаме една несигурност в управлението на държавата, което рефлектира съответно на изпълнение на дейностите по малките населени места, т.е. рефлектира върху изпълнението на дейностите на местната власт. Местната власт се оказа стожерът на държавата и колкото по-силна е местната власт, толкова по-силна е държавата. Но тази несигурност в държавата рефлектира върху това, което предоставяме ние върху услуга, върху начина на живот на хората, които живеят по места в градовете и селата. Искрено се надявам да има стабилност, да има редовно правителство, да има бюджет, за да можем да тръгнем в правилната посока“.

Липсата на бюджет се отразява негативно не само на моята община, а на всички общини, заяви Димов. "Ритмичното заплащане на дейностите е голям проблем, защото тази несигурност ще повлияе върху предвидимостта на работата на съответните общини. Много са нещата. Ние нямаме яснота как удължителният закон ще въздейства върху отговорностите, които имаме. Бюджетът е един инструмент, с който се правят политики. За съжаление служебният кабинет няма право да прави такива политики, те трябва да бъдат правени от редовен кабинет. Аз приемам удължаването на бюджета като нещо нормално. Но искам да кажа, че колкото по-бързо се състави правителство и то приеме редовен бюджет, толкова по-бързо ще тръгнат нещата. Ако следващата година имаме предсрочни избори март месец, това значи, че държавен бюджет ще има не по-рано от края на май, което значи, че общинските бюджети ще бъдат приети юни месец. Това значи провал на всички дейности, които местната власт е заложила“.

Лично моето мнение е, че трябва да има право на избор и всеки да преценява как е по-добре и как му е по-лесно да гласува, каза кметът на Община Димитровград. "Много се говори за "хартиена коалиция“, за хартиена бюлетина, но има хора, които се притесняват да отидат да гласуват с машини. На следващите местни избори в едно малко населено място хората трябва да гласуват с машина поне четири път. Аз подкрепям това, което се случва в Народното събрание – нека всеки да има право да избере своя начин, по който да гласува“.

В Одрин беше направен анализ на постигнатото към момента, както и необходимите условия и регламент, по който да стартира програмата в новия Програмен период. "Вчерашното заседание беше опознавателно. Програмите, включително и тази Интереррег“ България-Турция“- 2021-2027 г. закъсняват много. Надявам се програмите да започнат да функционират. Освен тази програма, освен другите европейски програми, доста мерки ще бъдат отворени и по Плана за възстановяване. Общините трябва да започнат в ударно темпо да подготвят своите проекти, за да имат готовност да ги представят. И това забавяне не е добре за българските общини“.

Паметниците са нашата история, няма как да бягаме от нея. "Да, Димитровград е изграден на гола поляна, с непонятен за времето ентусиазъм от хиляди девойки и младежи. Имаме решение на общинския съвет, с което се дава зелена светлина за изграждане на една алея на монументалното изкуство. Започна рехабилитацията на парка, където ще бъдат събрани тези паметници. Да, Димитровград е готов, подобни паметници с отпаднала необходимост да бъдат разположени в този парк, в тази алея на монументалното изкуство. И няма нищо лошо, защото този период от развитието на нашата държава, ще бъде все по-интересен за младото поколение“.

Нашето коледно дърво е най-голямо не само за България, а и за Европа и то беше измерено в присъствието на нотариус. "Оказа се, че 27,30 м беше преди три години, което го прави най-високото живо коледно дърво. Всяка година се украсява внимателно с различна визия. Утре предстои официално светлините на Дървото на надеждата, както сме го кръстили, да бъде запалено лично от дядо Коледа. Надявам се да стане един уникален празник за малки и големи“.



Още по темата: общо новини по темата: 802
25.03.2024 »
22.03.2024 »
22.02.2024 »
01.02.2024 »
05.01.2024 »
03.01.2024 »
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: