Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иво Христов: Никой няма интерес от въвеждането на 5G, ако то крие риск за здравето
Автор: Екип Varna24.bg 10:08 / 07.12.2020Коментари (4)1751
©
Днес на уебинар ще бъдат огласени резултатите от първото представително изследване на тема "Въздействие на 5G технологията върху здравето и околната среда". Изследването е било възложено на научни центрове в Болоня и Гент. На уебинара са поканени представители на Института за глобално здраве. Един от организаторите на събитието е българският евродепутат Иво Христов, член на панела "За бъдеще на науката и технологиите“ към Европейския парламент.

"Изследването няма да прегърне никоя от двете крайности, но за нас е важно да отсеем зърното от плявата. Ако учените откроят реални рискове за човешкото здраве, логичният въпрос е с какви инструменти разполагаме за тяхното отстраняване и минимизиране“, заяви Христов в предаването "Преди всички“ по БНР.

"От това, което прочетох, те са по-скоро критични, настояват за допълнителни изследвания. Имат резерви относно дългосрочното въздействие на мрежите от пето поколение върху човешкото здраве“, обясни Христов. Той нарече странна липсата на изследвания по темата.

"Индустрията форсира въвеждането на тези мрежи, включително у нас, а същевременно се избягват изследвания по темата. Това е първото представително.“

Никой няма интерес, включително най-големите ентусиасти, от въвеждането на 5G, ако то крие риск за собственото им здраве, категоричен е Иво Христов.

Мрежите от пето поколение по думите му будят полярни мнения. От една страна са ярките привърженици на мрежите 5G - представителите на индустрията, които имат пряк интерес и изтъкват предимствата и потенциала им за икономиката. От другата страна са позиционирани върлите противници на мрежата, някои от които изпадат в крайности и вплитат темата в конспиративни теории, поясни Иво Христов.

В публичните дискусии стана обичай да се окарикатуряват притесненията на гражданите, въпреки липсата на научен консенсус относно рисковете, изтъкна Христов.

"Окарикатуряването на тревогите на гражданите поражда гняв. В някои страни бяхме свидетели на насилие Имаше вандализиране на антени в Англия, в Холандия. Аз съм убеден, че само науката може да бъде арбитър в този спор“, коментира Иво Христов.

"Европейската комисия ще представи обновен план за действие за мрежите от пето и шесто поколение, без преди това да е направила оценка на рисковете, което аз намирам за смущаващо“, подчерта той пред БНР.

Христов смята, че мрежите трябва да бъдат внедрени, но едва след като има достатъчно категорични научни гаранции за тяхната безопасност.

В епохата на постистината се загуби златният стандарт по който и да било въпрос, в която и да е сфера, каза още евродепутатът, запитан има ли вариант, при който и двете страни да бъдат удовлетворени от данните и резултатите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И тези базови станции на мобилните оператори по селата също са опасни,защото имат лъчения,така е !
0
 
 
И сегашните антени на мобилните оператори са изключително вредни,базовите им станции-имат лъчения,така е,дори в нашия район до гарата има много антени и имат лъчения ,усещам ги !
0
 
 
Защо изобщо се въвежда 5 ,ако специалисти казват че разликата от 4 не е голяма..Военни цели ли?
0
 
 
"Никой няма интерес, включително най-големите ентусиасти, от въвеждането на 5G, ако то крие риск за здравето", категоричен е Иво Христов.Христов на човечеството са известно далеч по големи проблеми възникнали в името на тлъстата пачка.Ти изглежда си живо заинтересован.Твоята пачка на колко ще ще възлезе.И тя ще бъде тлъста нали?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: