Избраха Валентина Маджарова за шеф на Спецпрокуратурата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:55 / 23.06.2021
1021
Прокурорската колегия на ВСС избра единодушно Валентина Маджарова за административен ръководител на Специализираната прокуратура.

Маджарова беше единствен кандидат за поста. Досега заемаше длъжността на заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура.

Позицията е вакантна от миналия май, когато ръководителят Димитър Петров подаде оставка по лични причини. Оттогава се смениха няколко временни ръководители, а поради липса на кандидати се провали една процедура.

Маджарова беше избрана с пълно единодушие, като получи в своя подкрепа седем гласа. Магистратите от прокурорската колегия ѝ пожелаха "попътен вятър“ на новия ѝ пост.

По време на изслушването си Маджарова коментира, че "би подала оставка за СРС-та, ако има нарушение, но няма нарушение от страна на прокуратурата“.

Тази сряда бяха обявени два протеста пред ВСС и Съдебната палата от Инициативата "Правосъдие без каскет". Провеждането на първия беше определено за 13 ч., точно когато се провеждаше избора на новия административен ръководител на Спецпрокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).