Избухна скандал с училищна директорка, удряла ученички

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:03 / 27.05.2018
2237
Има постъпила жалба от родител, в която се твърди, че директорката на Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий“ е набила две четвъртокласнички по време на екскурзия, съобщиха от Регионалното управление на образованието (РУО) в Кърджали пред 24rodopi.com. Жалбата е на бюрото на началника на образователното управление Гроздан Колев. Той е разпоредил проверка.

Въпреки едномесечния срок, Колев поискал докладът да е готов до 31 май.   От жалба до Окръжна прокуратура, подадена от майката на битото дете В., става ясно, че две четвъртокласнички от Кърджали са отнесли шамари по време на екскурзия в София от… директорката на Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий“ Лиляна Янкова. Между 11 и 13 май група от училището е била на екскурзия в столицата. Веднага след завръщането на учениците в Кърджали, едно от децата се оплаква на майка си, че тя и приятелката й Е. са били "физически и психически малтретирани“.

В. разказала, че на 12 май, към 21.30 часа, учителката Павлина М. и директорката Лиляна Янкова са влезли внезапно в хотелската стая, в която били настанени, и "започнали да крещят, да ги дърпат и бият в областта на ръцете, тялото и бедрата“.  

"В училището се говори за случая. Наложило се директорката и ръководителката на групата да успокояват учениците, които били шумни в онзи момент. Директорката не крие, че е била в стаята на момичетата“, потвърди преподавател от школото. "След случилото се, детето ми е в стрес. Бълнува вечер, страхува се да ходи на училище и има нужда от психолог“, пише още в жалбата до Окръжна прокуратура, Областния управител, Регионално управление на образование, "Социално подпомагане“, отдел "Закрила на детето“ и др.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).