Издирваната за убийство в Холандия Красимира: Видях всичко, но не бях аз

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:05 / 14.06.2017
1298
Бях там, видях всичко, но с пръст не съм докоснала човека. Бяха трима мъже, исках да съобщя на властите, но ме заплашиха. Съгласна съм да бъда доброволно предадена на холандските власти. Това заяви преди минути в Бургаския окръжен съд 21-годишната Красимира Костова, за която има издадена европейска заповед за арест, цитирана от "24 часа".

Престъплението е извършено на 20 март т.г., като става дума по-скоро за грабеж, придружен с убийство, стана ясно от съдебното заседание. Според данни от европейската заповед за арест жертвата е 65-годишен мъж, който е бил вързан на стол в дома си със свински опашки, бит и задушен чрез поставяне на различни предмети в устата. От дома му е изчезнало неуточнено към момента количество марихуана. Дактилоскопна следа, открита в къщата на жертвата, е издала присъствието на 21-годишната Красимира там. Тя е от Бургас, но е била арестувана в Несебър на 13 юни. Няма данни за националността на тримата мъже, за които има данни, че са участвали в престъплението. Всеки момент окръжният съд ще се произнесе оставя ли в ареста 21-годишната бургазлийка. Срещу Красимира Костова има висящо дело за кражба. В момента тя работела като управител на магазин.

От полицията съобщиха, че задържането на 21-годишната Красимира Костова, е осъществено благодарение перфектната организация и бързите полицейски действия на служителите от група "Издирване" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас със съдействие на служителите от Районно управление - Несебър.

Красимира пребивавала в апартамент, разположен в близост до търговски обект, държан от родителите й, на главната алея до х-л "Кубан" в Слънчев бряг. Проведени са множество оперативно-издирвателни мероприятия в резултат на които е констатирано, че семейството на Костова притежава жилище в курортния комплекс, което обаче отдава под наем и не ползва в лично качество.

Установено е, че родителите на бургазлийката стопанисват няколко търговски обекта в Слънчев бряг, като в близост до единия от тях се намира и обитаваното от тях жилище.

Въпреки липсата на настояща адресна регистрация, в резултат на оперативното майсторство и професионализма на служителите от група "Издирване" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Районно управление - Несебър, Красимира Костова е установена в търговския обект, разположен до сезонното жилище.

 


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).