Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Излиза от печат книгата на журналиста Анна Заркова за убийството на Андрей Луканов
Автор: Екип Varna24.bg 20:09 / 09.04.2024Коментари (0)1127
©
На 12 април излиза от печат книгата на Анна Заркова - "Смъртта на Бялата лисица“ – достоверен разказ за убийството на Андрей Луканов и погребаните с него комунистически тайни. Премиерата на книгата ще се състои на 17 април от 19:00 ч. в "Червената къща“ на ул. "Любен Каравелов“ 15.  

Всички герои в тази книга са истински личности, чиито имена, дела и думи са записани от мен и други журналисти. С изключение на един – неговата история е измислена, но в резултат на дълбоко проучване на реални събития.

На 2 октомври 1996 г. пред дома му е застрелян Андрей Луканов – знаков политик на българския преход, министър-председател в две правителства, депутат. От кого и защо? И до днес нито една от версиите не е отречена или потвърдена. Делото "Луканов" е прекратено.

В новата си книга, "Смъртта на Бялата лисица“ (24 лв., 448 стр., художник на корицата: Стефан Касъров), Анна Заркова осветява истината, като предоставя на читателя събраната от нея обширна информация по този мистериозен случай: записаното в свои и на други журналисти интервюта; чутото в съдебните зали, споделеното на "четири очи" с партийни деятели и магистрати, с полицаи и бивши затворници, с обеднели новобогаташи и шефове на фалирали банки.

Преминавайки през развръзките на криминални и политически интриги, с журналистическа отдаденост тя търси ключа към голямата загадка: кому е изгодна смъртта на този противоречив политик – силно обичан и мразен, наричан почтително Архитекта на мирния преход и презрително Бялата лисица. Един интригуващ документален разказ, убедително доказващ, че "много от въпросите, които си задаваме днес, имат отговори в близкото ни минало".

Анна Заркова е дългогодишен разследващ журналист, отговорен редактор и коментатор във в. "Труд", колумнист във в. "Галерия", главен секретар и член на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти (2020–2024). Автор е на трилогията "Големите убийства" и на книгите "Изгаряне", "От Вапцаров до Живков и останалите", "Българската мафия, както я видях", "Главните прокурори" и "Свободни в словото". Носителка е на "Орел" – Голямата награда за кураж на Международния съюз на журналистите (Вашингтон), и на "Златно перо" (СБЖ, София).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Нойзи е арестуван, шофирал е много пиян
Денят като гозба
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: