Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Излязоха още подробности за зверското убийство в София
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 16.04.2023Коментари (1)1383
©
Кристина Благоева е отказала да се скрие за известно време в друг град. Това разкриха източници от разследването пред "Телеграф". След като получила заплахите за убийство от 35-годишния Калоян Каймакчийски, от НПО-то, към което младата жена се обърнала за помощ, й предложили да отиде заедно с детето си в друго населено място. Тя обаче така и не се решила. 

Благоева бе открита застреляна в багажник на автомобил в жк "Захарна фабрика" в началото на седмицата. Обвинен за зверството е бившият й приятел Калоян Каймакчийски, когото тя отблъснала дни преди да бъде убита.

Заплаха

Въпреки че между тях отдавна не вървяло, Криси се страхувала веднъж завинаги да сложи край на отношенията си с Калоян, като се види с него очи в очи. Избрала да скъса с него по телефона. Така и станало. Насилникът обаче засилил психоатаките към нея. Междувременно тя вече се била свързала с НПО-то в опит да реши въпроса, но не се оплакала в полицията.

В началото на март насилникът й казал в прав текст: "Това ще е последният ти 8 март". Имало и други от сорта на "Като се прибереш, ще завариш трупове.“ Така още през март Каймакчийски започнал да планира убийството й, твърди разследването.

В края на миналия месец Калоян помолил свой познат Георги Трендафилов, който работел в квартален автосервиз, да му намери стар дерегистриран автомобил. Помолил това да стане максимално бързо. Само след няколко дни колата - стара КИА, била доставена. 

Дебнене

Калоян и Кристина работели в централата на голям телеком на местната ул. "Кукуш" и въпреки че Благоева избягвала да го среща насаме, на 3 април Калоян я издебнал след работа.

Около 14 часа Каймакчийски се отбил в автосервиза и оставил личния си автомобил Пежо там, като помолил да му дадат друг автомобил БМВ и тръгнал с него.

Малко преди 17 часа Кристина позвънила на баща си Атанас и му казала, че скоро ще мине през тях да вземе детето си, за да го закара на курс по английски. Тръгнала към автомобила си. Щом влязла, там се вмъкнал и Калоян.

Носел ръкавици и държал пистолет - собственост на настоящата му приятелка Йордана, която е военна. При вида на Калоян Кристина започнала да пищи. Опитала се да отблъсне ръката му.

Пробвала да изскочи от автомобила. Той обаче я дръпнал силно за косата, за да я спре, и после стрелял два пъти в областта на гърдите й. Преместил тялото в багажника на старата КИА. Залепил багажника с пяна и зарязал трошката близо до автосервиза на приятеля си.

После се прибрал и казал на приятелката си Йордана да занесе оръжието в поделението. Накарал я да изпере и дрехите, с които бил по време на екзекуцията на Криси, а после за по- сигурно ги разхвърлял в различни кофи за боклук. Изтрил и всички чатове с Криси от телефона си.

Улики



След като Благоева не се появила да вземе детето си, баща й пробвал да се свърже с нея. Телефонът бил изключен. Мъжът подал сигнал в полицията, че дъщеря му е изчезнала. Униформените открили колата й паркирана в неестествено положение на ул. "Кукуш".

Била заключена. Отвори ли я. Вътре намерили портфейла с документите й и бели обувки. Имало и гилза.

По-късно разследващите установили, че тя е изстреляна от пистолета на новата приятелка на Калоян - военната Йордана. Разследващите стигнали и до бележка в офиса на Криси, на която тя написала името на мъжа, който я тормозел.

Разпитани били и нейни близки и приятели, на които жертвата споделяла за проблемите с Калоян. Разпитали и Каймакчийски, който първоначално се правел, че нищо не знае.

После обаче по време на беседа с оперативен работник признал за убийството. Минал и на полиграф.

Разпитан бил и Трендафилов, който разказал за КИА-та. Разказал и че Калоян го уговарял да лъже, ако полицията го пита кога е оставил колата си в сервиза му.

Разговорът се провел в мазе, като преди това Калоян помолил да си оставят телефоните настрана. Експертна справка показала и клетъчен материал от Кристина и Каймакчийски по спусъка и по задспусъчната скоба на пистолета. 

Пред съда миналата седмица Калоян помоли да бъде пуснат под домашен арест, за да прекарал време със семейството си.

Пробва и номера с разклатеното здраве, като предостави епикриза, от която става ясно, че лежал в болница между 16 и 18 март, където претърпял хирургична интервенция.

Магистратите обаче прецениха, че срещу него има достатъчно доказателства.

Освен това е осъждан за палеж и за заплаха с убийство на бивше гадже, което го прави личност с висока степен на обществена опасност. Освен това е пробвал да заличи следите си и да уговаря свидетели да лъжат.

Така магистратите го оставиха в килията.

Кристина бе погребана в сряда. "Сърцето ми е празно. Душата ми осиротя. Сбогом, мило мое слънчево момиче“, написа бащата на Благоева – Атанас, във Фейсбук.



Още по темата: общо новини по темата: 28
20.04.2023 »
19.04.2023 »
13.04.2023 »
13.04.2023 »
13.04.2023 »
12.04.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.04.2023 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: