Измамници доставят луксозни коли от името на баптистката църква във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:39 / 18.05.2012
886
Ново разследване за фалшив внос на автомобили от Америка. Измамници твърдят, че доставят луксозни коли от името на баптистката църква във Варна, а всъщност взимат парите и се покриват. Издирвани са от полицията и потърпевшите от месеци, но резултат за момента няма, а ужилените са десетки.

24-годишният Младен Парушев е от варненското село Кичево. Семейството му живее оскъдно, затова той решава да вземе нещата в свои ръце. Започва с незаконна търговия и за нула време се сдобива с доста клиенти. Кирил Джеров е една от първите му жертви.

"Исках да си доставя кола от Америка заради изгодния долар. Един познат се свърза с мен, предложи изгодна цена на автомобил и аз влезнах в сделката. Имаше предплащане - там 10 или 20% върху цялостната цена, сключване на договор, адвокат, доста сериозно изглеждаше поне за началото. А най-интересното беше, че имаше някаква такава с баптистка църква с коли, които са дарения - цялостната измама е добре оформена", разказва мъжът.

За да избегне всякакви съмнения за почтеността и легитимността на сделката, Младен прави ловък психологически трик - намесва институция, в чиято почтеност никой няма основание да се съмнява.

"Историята беше следната - в Америка има баптистка църква. Американците, както всички знаем, има доста известни актьори, които вярват в нея и тези коли които били там, имали автопаркинг техен си и тези коли били дарения и в момента ги разпродавали, за всяка една държава имали ауторизиран един човек", продължава разказа си Кирил Джеров.

Само до момента измамените като него са над 10. Всеки от тях е платил между 3 и 5 хиляди лева. След като давали парите обаче, Младен Парушев спирал да си вдига телефона и се покривал.

Оказа се, че да бъде открит изобщо не е лесно. В родното му село екипът на "Хрътките" научачава, че заради далаверите на Младен още преди време кредитори са продали семейната къща на Парушеви. Сега баща му живее в двора на православната църква, след като местните хора се смилили над него.

И в американската баптистката църква са чували за Младен Парушев - не с добро. "Няма никакво внасяне на коли оттук, това може да се провери. Аз съм началник или председател на нашата църква и ние сме внесли само книги", коментира Ник Малучи, пастор. Тойе категоричен, че ще сезира полицията и прокуратурата заради замесването на неговата църква.

Преди него обаче това вече са направили някои от потърпевшите. В Районна прокуратура-Варна е постъпил един сигнал, подаден от две лица, въз основа на който е възложена предварителна проверка от наблюдаващ прокурор. Полицията вече издирва Младен Парушев, но засега без успех.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).