Измамници се опитаха да присвоят голяма сума с фалшива кампания за болно дете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:56 / 03.07.2023
676
Фалшива кампания за набиране на средства за болно дете в социалните мрежи. В различни групи е публикуван призив за набиране на средства за онкоболно дете, което има необходимост от лечение в чужбина. Посочена е и дарителска сметка.

Разказана е и история за майка, която отглежда детето си сама, след като бащата го изоставя. След 8-месечно обикаляне по болници става ясно, че детето е с тежката диагноза пилоцистичен астроцитом. За измамата сигнализират от платформата pavelandreev.bg, където също е публикуван фалшивият призив.

"Положителното в случая е, че цялата сума, дарена по тази кампания е спасена. Причина за това е, че призивът беше организирана в моята платформа. Неприятно ми е, че тази измама е станала чрез моята платформа, но тези 80 000 лева, които са преведени – са запазени. Към измамниците не е преведена нито стотинка".  Това заяви в ефира на NOVA учредителят на фондация "Павел Андреев" Павел Андреев.

По думите му кампанията е изглеждала напълно легитимно. "Аз съм дарител от години. Ако тази кампания беше извън моята платформа, просто беше пуснат призив – аз също щях да направя дарение. Беше перфектно подготвена. Имаха медицинска документация. Поискахме допълнителни снимки, които ни изпратиха. Отговаряха на конкретни медицински въпроси", посочи той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
100% от протоколите са обработени: Ето финалните резултати от изб...
Задържани са участниците в масовия бой в Габрово
При 99.33% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ-СДС печели парламент...
Избирателната активност у нас с нов антирекорд
ПП "Величие": Ще правим разузнаване с бой, ще бъркаме в държавнат...
При 97.03% обработени протоколи от ЦИК: Седем партии влизат в сле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).