Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изнасилиха петокласничка! Подозират богат ром за гаврата
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 03.10.2018Коментари (2)2867
©
Прокуратурата в Горна Оряховица разследва случай на сексуално посегателство върху петокласничка от възрастен мъж в Лясковец, която е родила дете преди месец, съобщава "Труд". За скандалния случай с 12-годишната В. А. С., която е едно от 12-те деца на бедно ромско семейство, разказа нейният брат Християн. Многолюдната фамилия на жертвата живее в Лясковец, а момичето е учило до напредването на бременността през тази пролет в средното училище в града.

Според брат й, момичето не съобщило за позорния случай и крило бременността си до април, когато получило болки в корема и повръщане. Близките му го завели тогава в Спешна помощ в железничарския град, където станало ясно, че е бременно, а после и в Акушеро-гинекологичното отделение на горнооряховската болница, където пък медиците установили с точност, че плодът е вече на шест месеца.

По думите на 29-годишния Християн чак тогава било установено, че през зимата сестра му била пресрещната на улицата в Лясковец, завлечена в една къща, където била пребита и изнасилена от мъж на около 60 години. Тогава обаче петокласничката не успяла да разкаже драматичната история, тъй като е глухоняма и със средна степен на умствена изостаналост. С нея обаче успявала да комуникира единствено майка и, която я разпитвала защо е удряна, но ученичката мълчала.

Веднага след като се разбрало какво точно се е случило, роднините на В. депозирали жалба в полицията в Горна Оряховица. Пред полицаи и дознатели петокласничката показала къщата на насилника в Лясковец. По думите на брата става дума за мъж от богат ромски клан. Семейството на насиленото момиче наело и адвокат от Горна Оряховица, провели се неколкократно срещи със служители на отдел "Закрила на детето“ и психолози. Ученичката била спряна от училище и изкарала бременността си до деветия месец вкъщи, скрита от чужди очи.

На 1 септември тя родила във великотърновската болница здраво момиченце. След намесата на социалните работници от отдел "Закрила на детето“, бебето било дадено за осиновяване и дори вече е настанено в приемно семейство в Бяла. "Имахме такъв такъв случай в нашето училище, момичето прекъсна училище“, признаха и учители от лясковското школо. Според тях то живее в семейство със сложно социално положение от 14 души. В училището учи и по-малката сестра на жертвата.

"Всички документи са в адвоката и в отдела за закрила на детето, от полицията мислят, че търсим пари, няма кой да иска сметка от насилника! Казаха, че ще правят ДНК тест, нищо не се случва вече месец“, твърди Християн. От Районната прокуратура в Горна Оряховица потвърдиха, че по случая е образувано досъдебно производство по чл.151 от НК за съвъкупление с малолетно лице, но без проявено насилие. По казуса е разпоредена експертиза за установяване кой е бащата на новороденото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този боклук е за линчуване! Да изнасили глухонямо и умствено изостанало момиче... Боже... :(
0
 
 
Пак тема за нов филм на Кустурица, който много ги люби циганите...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: