Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изповедта на един тежкоболен самотен баща
Автор: Екип Varna24.bg 19:22 / 20.09.2023Коментари (1)667
©
Скъпи, приятели!

Казвам се Светлозар Дончев и с тази лична изповед искам да изкажа моята огромна благодарност на всички медии и най-вече на всички хора с добри сърца, благодарение на които вече четири години съществувам и продължавам да се боря да живея. Убеден съм, че няма по-лошо нещо от това човек да се разболее, вследствие на което да загуби своята трудоспособност, работа и хляб.

До 2019-та година имах нормално семейство с две прекрасни деца (тогава на 7 и на 13 години) и любяща съпруга. Септември месец същата година започнаха много силни болки в краката ми и както повечето работещи българи стисках зъби и отлагах ходенето на лекар до последно. В един момент стигнах дотам да няма болкоуспокояващо, което да може да ми помогне и да облекчи моите болки. Тогава звъннах на личния си лекар и той ме насочи към съдов хирург.

Тогава за първи път чух за болестта Бюргер, каквато диагноза ми даде съдовият хирург. Прегледът ми беше час и половина, през който лекарят ми обясняваше какво представлява самото заболяване и как то няма лечение и може да се стигне до ампутация на ръцете и краката ми. Много се уплаших и започнах да мисля само за децата си.

Представих си последната фаза, за която ми разказваше лекарят, и как съм с отрязани крака и ръце в инвалидна количка, а двете ми деца ме гледат и дават храна и вода в устата, защото сам не мога да го направя...

 

Тогава започна и истинското ходене по мъките. Направих над 15 прегледа при различни съдови хирурзи и всички до един ми казваха мрачната прогноза и че няма какво да направят... Оттам започна и моята лична драма. Младата ми съпруга реши, че няма да може да се бори заедно с мен и че ще намери по-добър начин на живот, замина за Германия и ме остави сам с двете ни деца. Не след дълго дойде и разводът, по време на който съдът ми присъди грижата за децата, тъй като майка им е далеч от България и в невъзможност да ги отглежда.

Дотогава живеехме при родителите на жена ми, а след развода се наложи заедно с децата да си търся квартира. В това време започнах лечението, а поради заболяването станах и нетрудоспособен, и проблемите ми се задълбочиха. Останах без никакви средства, дори за хляб за мен и децата ми и се наложи да потърся помощ от Отец Иван от Нови Хан.

Добрият човек прибра мен и децата ми, даде ни стая и храна напълно безплатно. Тогава започнах да пиша и да звъння на всички мои приятели с молба за помощ и съдействие. За да ми помогнат, приятелите ми решиха да организират дарителска кампания, за да мога да покрия всички си разходи по скъпото лечение и всички разходи за храна, дрехи и учебници и пособия за децата. Оказа се, че Здравната каса не покрива лекарствата за лечението на болестта, а медикаментите и болкоуспокояващите са изключително скъпи.

Благодарение на няколкото дарителски кампании, които моите приятели организираха, успях да оцелея заедно с децата ми до днес. Благодарение на всички вас, хора с добри сърца и огромно милосърдие, си върнах и надеждата за живот и реших, че ще се боря за моя и най-вече за живота на двете ми деца.

Претърпях пет операции, по време на които ми отрязаха няколко от пръстите на ръцете и краката. Доктор Разбойников, който ме лекува и на когото съм изключително благодарен, направи всичко възможно, за да стопира развитието на болестта. Чрез леки оперативни интервенции на определен период от време той направи и невъзможното, за да спре ампутацията на ръцете и краката.

Болестта обаче е непредсказуема, има моменти, в които състоянието ми рязко се влошава и се налагат бързи интервенции. За съжаление, в момента ситуацията е такава и е необходимо да направя спешна терапия, чрез която да се предотврати ампутацията на още пръсти.

За съжаление, не разполагам с необходимите средства за лекарствата и самата терапия, а поради факта, че моите приятели инициираха до момента всички дарителски кампании за мен, реших сега лично да се обърна към всички вас, хора с добри сърца с молба за помощ и подкрепа.

Обръщам се с молба към всички вас да ми помогнете да събера необходимите 3000 лв. за лекарствата, болкоуспокояващите и за самата терапия в болницата, които не се поемат от Здравната каса. За съжаление, продължавам да съм нетрудоспособен и разчитам изцяло на дарения, за да покривам и месечните си разходи за наем на жилището, за ток, вода, храна и дрехи за двете ми деца.

Последните два месеца бяха изключително трудни за мен и за децата ми, но д-р Разбойников ми дава надежда, че ще успее чрез поредната терапия да стопира процеса на загниване на пръстите. Това ми дава и надежда, че скоро ще мога отново да работя и отново сам да изкарвам прехраната ни.

Тогава ще мога да върна и направеното ми добро от всеки един от вас през всички трудни за мен четири години. Тогава ще мога да помагам и на други хора в нужда и сам да инициирам дарителски кампании за тях, така както за мен в продължение на толкова време бяха организирани дарителски кампании, благодарение на които все още съм жив и имам шанс за живот.

Моля помогнете ми и този път!

Дълбок поклон пред всички вас!

Искрено Ваш Светльо!

Сметката, по която може да дарите средства е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка за дарения за храна и дрехи е: 0877717471








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какво да кажеш! Да живееш в безхаберието на тази феодална държава!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: