Изпълнителният директор на "Булгаргаз": Очакваме по-ниска цена на природния газ за февруари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:36 / 07.01.2023
576
Надяваме се, следейки индексите на газовите борси, през месец февруари "Булгаргаз" да предложи по-ниска цена на природния газ. Анализите към днешна дата показват, че такова намаление ще има, но все пак цената се внася в средата на месец януари. Това каза в ефира на NOVA изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева. По думите ѝ намалението ще е с по-голям процент, отколкото беше увеличена цената за януари – около 22-23%.

"И в двете държави, с които имаме договори – Гърция и Турция, предстоят избори тази година. Това са търговски договори, сключени между двете компании. Това са търговски сделки, т.е. ако една от двете страни иска да прекрати договора, си има съответните клаузи, срокове и т.н. Не очаквам да има сътресения". 

Така отговори изпълнителният директор на "Булгаргаз" на опасенията, че някоя от двете държави може да прекрати договора си с България. Златева увери, че до края на 2023 г. количествата газ, необходими на страната ни, са осигурени. Газът щял да дойде от Европа и Америка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).