Израел ще ни помогне за изграждането на Национална детска болница

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:11 / 24.01.2023
568
В рамките на посещението си в Израел (20-24 януари), по покана на водещи детски болници, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев обсъди с ръководители на педиатрични лечебни заведения възможностите за обмяна на опит относно изграждането и управлението на подобни медицински структури, за обмена на кадри и за провеждането на тесни специализации на млади лекари, с цел развитие на двустранното сътрудничество в областта на детското здравеопазване. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).

В рамките на следващия месец екип от представители на държавните детски болници – собственост на един от здравноосигурителните фондове в Израел, ще посети България, за да подпомогне организацията за формирането на екип за анализ потребностите на нуждите, ключов за изграждането на бъдещата Национална детска болница.

Следваща стъпка ще бъде планирането на краткосрочни, фокусирани специализации за млади наши лекари в Израел, както и обмен на експерти, профилирани в областта на детското здравеопазване.

В Израел на вниманието на министър Меджидиев бяха представени структурата, организацията на работа и дейността на група водещи детски болници ("Меир“, "Шеба – Тел Ашумер“, "Шнайдер“ и "Бейлинсон“).

В рамките на проведените срещи, чийто основен акцент беше темата Майчино и детско здравеопазване, след посещение на център по репродуктивно здраве в болница "Бейлинсон“ беше договорено създаването на Обучителен център за женско здраве и репродуктивна медицина у нас. Проектът ще бъде финансиран от израелска страна, като ще бъде осигурено и първоначалното обезпечаване със специалисти.

Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
25.01.2024 С Европейската инвестиционна банка бе сключено важно споразумение за Националната детска болница
21.12.2023 ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС постигнаха консенсус за ускорено изграждане на Националната детска болница
21.12.2023 Държавата приоритизира изграждането на Националната детска болница, проектирането може да започне още другата година
22.11.2023 Здравният министър за детската болница в София: Мотивиран съм да раздвижа проекта
18.07.2023 Министър Хинков подписа заповед за учредяване на Обществен съвет за изграждане на Национална детска болница
17.07.2023 Костадин Ангелов: Христо Хинков май обича да послъгва
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).