Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Израелският експерт не е посетил България заради опита за атентат срещу Гешев
Автор: Екип Varna24.bg 13:39 / 15.05.2023Коментари (0)778
©
Израелският експерт по антитероризъм не е пристигнал в България заради опита за атентат срещу Иван Гешев. Това стана ясно от изявление на Федерацията на ционистите в България до медиите. 

От Федерацията казват още, че експертът е дошъл в страната заради честванията по повод 75 години от основаването на държавата Израел. Те заявяват, че не могат да оповестят публично името му заради съображения за сигурност. 

Израелският експерт се е срещнал и със заместник-директора на НСлС  Ясен Тодоров, с когото са обсъдили възможността за изпращане на българска група на семинар по сигурност в Израел. 

От Федерацията на ционистите в България заявяват, че осъждат всякакви спекулации и не заемат страна в течащите процеси по разследването на случая. 

Цялата позиция на Федерацията на ционистите в България:

Във връзка с публикуваните в медиите спекулации за намесата на израелски експерт в събитията около взрива, насочен към автомобила на главния прокурор Иван Гешев, бихме искали да внесем яснота и да прекратим циркулацията на всякакви неистини и неверни информации.

На 1 май 2023 г. по покана на Федерацията на ционистите в България, на официално посещение в София пристигна изтъкнат израелски експерт по антитероризъм, чието име и длъжност не можем да съобщим поради съображение за сигурност. Можем само да поясним, че името не е това, което се тиражира от някои медии. Целта на неговото посещение бе среща с членовете на ционистката организация и отбелязването на 75 години от основаването на държавата Израел. В програмата му беше включено официално отбелязване на празника, както и посещение в тази връзка на българско училище, съвместно с изпълнителния дирeктор на световната организация ORT, с която училището работи тясно.

При посещението си израелският експерт проведе среща и с г-н Ясен Тодоров, заместник-директор на НСлС, като целта на срещата беше да се обсъди изпращането на българска група на семинар по сигурността в Израел през тази календарна година. Група от служители на МВР вече е била на такъв семинар през 2020 г., като през тази година се е планирало разширяване на групата със служители от Прокуратурата, НСлС и структурите по сигурността на Столична община. Това е и световната практика на формиране на групи за подобно обучение за повишаване на квалификацията и обмяна на опит.

Категорично осъждаме всякакви опити за внушения и спекулации за незаконна намеса в работата на правоприлагащите органи или каквато и да било друга връзка на израелския експерт със случилите се по това време в страната ни събития. Федерацията на ционистите в България не е страна и няма нищо общо с тези процеси, като апелираме към компетентните органи да извършат необходимото разследване и по законов ред да огласят фактите по случая.

Федерацията на ционистите в България не е политически обвързана и не развива дейността си на политическа основа. Нейната цел и функция е да развива и усилва отношенията на сътрудничество между България и Държавата Израел във всички сфери и ние ще продължим да се придържаме към това.

Николай Гълъбов, председател на Федерацията на ционистите в България



Още по темата: общо новини по темата: 102
26.12.2023 »
22.12.2023 »
19.12.2023 »
20.05.2023 »
20.05.2023 »
16.05.2023 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: