Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изследват задните гуми на автобуса, ударил Александра в "Люлин"
Автор: Екип Varna24.bg 12:52 / 26.01.2022Коментари (1)886
© Фейсбук
Александра от "Люлин" загуби битката за живота си. Продължава обаче разследването, как и защо се стигна до този ужасяващ инцидент.

Всичко се случи в петък вечерта в столичния квартал "Люлин“. Тогава 17-годишното момиче пресича на пешеходна пътека на кръстовището между бул. "Царица Йоана“ и "Петър Дертлиев“. Първа вървяла тя, а зад нея майка й. Светело им зелено. По същото време обаче било зелено и за завиващия надясно автобус на градския транспорт.

"Установено е, че шофьорът е преминал на зелено и се е движел с бавна скорост. Не е имало никой на зебрата. Детето е било пометено от задната част на автобуса. Проверява се как и защо се е стигнало до това. Има няколко възможности“, обясниха разследващи пред "Телеграф“. Щом чул удар, 38-годишният Радослав

Трифонов спрял. Останал шокиран, виждайки падналото на земята дете.

Незабавно на мястото е изпратена линейка и полиция. Още тогава Радослав е

разпитан. Майката на Александра е била в пълен шок и с нея тепърва ще се работи, тъй като тя е била пряк очевидец на инцидента, обясниха полицаи.

При падането след удара Александра си ударила тила в бордюр. Аутопсията обаче не е била категорична, дали през нея е минала задната двойна гума на рейса. Затова и гумата ще бъде изследвана, както ще се назначат още експертизи за причината за смъртта на момичето. Пробата на шофьора е била отрицателна, а проверката е показала, че той няма други инциденти на пътя.

Единственото, което е записано като нарушение, е едно неправилно паркиране  преди 5 години, за което е бил санкциониран административно. Води се разследване и ако се окаже, че той има вина за случая, ще бъде задържан, уточниха разследващи. Към момента обаче все още се събират доказателства, за да се сглоби цялата картина на инцидента.

Според една от хипотезите ученичката е гледала в телефона си, според друга се е разсеяла и е гледала встрани, трета версия е, че е възможно детето да се е спънало. Все още обаче причините се изясняват.

Почти веднага след като Александра Нинова беше откарана в "Пирогов“, една  вълна на съпричастност заля "Люлин" и София. В събота близките на момичето призоваха за кръводарители и в неделя сутринта пред Националния център по трансфузионна хематология се изви дълга опашка от желаещи да помогнат.

Близо 200 души дариха кръв за Александра.

Ученичката от Софийската математическа гимназия е издъхна следобяд в понеделник в детската реанимация на "Пирогов". Момичето бе прието в спешната болницата в петък вечерта с изключително тежки травми. Тя е била оперирана, но въпреки усилията на лекарите в късния следобяд е изгубила битката за живот.

Тъжната вест за кончината на Александра потвърди и Аделина Банакиева, която първа публикува апела на родителите за кръводарители.

Ето какво написа тя: "Александра загуби битката. Лети детенце. Отново благодаря на всички дарили кръв за нея" 

За да почете паметта на ученичката, Математическата гимназията публикува свещичка на страницата си във Фейсбук. От танцов ансамбъл "Средец“, където е танцувала Александра, пък излязоха с емоционален пост.

"Мило, прелестно момиче. С ефирна стъпка, рееща огромната си черна плитка в залата... С бебешките косички, които все те дразнеха, че не можеш да скриеш... Със сладката усмивка, с непринудения смях, с тихата увереност, че можеш всичко... И наистина можеше... Можеше да танцуваш, можеше да рисуваш, можеше да светиш и с лекота да ни озариш. Умееше с милите си очи да накараш всички да са добри с теб... И даваше... От цялото си сърце даваше... Любов към това, което правиш... Беше истински щастлива, усмихната и... Наистина рисуваше цветя. Лети и танцувай там, където си. И знай, ние винаги ще те носим в сърцата си“, написаха приятелите й.

В рамките на няколко дни хората в "Люлин" преживяха две трагедии. Убийството на Илиян и смъртта на Александра. И двете трагедии станаха между втори и трети микрорайон. Животът на толкова много хора се промени само за миг.



Още по темата: общо новини по темата: 7
15.02.2022 »
26.01.2022 »
24.01.2022 »
24.01.2022 »
23.01.2022 »
23.01.2022 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Милото Момиче! Вечна и Памет! Царство Небесно!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: