Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изслушват Ивайла Бакалова и Веселин Денков по казуса "Нотариуса" 
Автор: Екип Varna24.bg 19:08 / 29.02.2024Коментари (0)1212
©
И Алексей Петров изплува като име около групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Името на убития през миналото лято бизнесмен, беше съобщено от Веселин Денков, който е поредният изслушван във временната парламентарна комисия по случая, заедно с Ивайла Бакалова, съобщават от БНТ. Как е замесено името на Алексей Петров и има ли други посочени?

Според Веселин Денков Алексей Петров е бил един от тези, които са отишли директно при него и са му казали, че в крайна сметка трябва да плати определена сума на прокурори от специализираната прокуратура, за да реши проблемите си с повдигнатите му обвинения. Бяха намесени доста имена на магистрати. Част от тях са от бившия специализиран и от бившия апелативен наказателен съд, които в продължение на девет месеца са гледали молбите на Веселин Денков за промяна на неговата мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека и са отказвали това. Именно един от тях е бившият председател на бившия специализиран апелативен съд - съдия Георги Ушев.

Ивайла Бакалова разказа, че е била свидетел как Мартин Божанов влиза на територията на специализирания наказателен съд със синя лампа. По думите й, за да "респектира останалите хора".

Двамата категорично отказаха да кажат кой е посредникът, който ги е свързал с Мартин Божанов, за да си предложи услугите, чрез заплащане на големи суми пари от порядъка на поне 100 000 лева, за да си решат проблемите с родното правосъдие.

Замесени бяха имената на бившия главен прокурор Сотир Цацаров, както и на други.

"От спецпрокуратурата ми казаха, че трябва да платя 100 хиляди лева , а да не стана от свидетел в обвиняем. През 2020 имах среща с господин Цацаров, изложих му всичко, което ми се е случило и помолих да ми прекратят компи. На 25 август входирахме сигнала. На 1 септември при преминаване на контролно-пропусквателния пункт Калотина ни задържаха", разказа Веселин Денков.

"Господин Цацаров след среща при него. Официалният сигнал аз мога да ви го зачета. Сигналът казва: "Изнудван съм от магистрати. И всъщност два дни след това е арестуван. Искате да ви кажа имена? Г-н Ушев, който четири пъти се е произнасял по мерките. Галя Георгиева... Всичко го има по делото", каза Ивайла Бакалова.

"Всичко започва от Франтишек, после идва Евгени - мъж на моите години, след това адвокат Черногорски, той ми каза, че ако не почна да плащам ще стана от свидетел в обвиняем - КОМПИ, паспорта, последният човек, който дойде беше Алексей Петров, той ми каза, че ако не платя, ще се случи това, което впоследствие се случи с него", добави Веселин Денков.

Според Денков проблемите му с правосъдието са заради участието му в протестите през лятото на 2020 година, както и взаимоотношенията му с Бойко Борисов.



Още по темата: общо новини по темата: 201
24.04.2024 »
19.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: