Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Известен бизнесмен: Полицаят каза "Хванахме те, копеле!", биха ме и ме вкараха в патрулката
Автор: Стойчо Генов 10:06 / 16.06.2022Коментари (0)1002
© Varna24.bg
Печално известен бизнесмен отново се изправи пред съда в Пловдив, предаде ексклузивно репортер на Plovdiv24.bg. Става въпрос за алкохолния бос Тодор Неделчев, който преди време бе осъден на две години и половина лишаване от свобода за това, че на 13 юли 2017 година блъсна с автомобила си 87-годишен велосипедист на улица "Авксентий Велешки" и по непредпазливост причини смъртта му.

Неделчев има също така присъда за притежание и разпространение на фалшиви монети, както и за продажба на безакцизен алкохол.

В Пловдив и региона той е известен като собственик на винпрома в село Първенец, притежаван чрез семейната му фирма "Джиро трейд".

Сега бизнесменът бе обвинен от пловдивската прокуратура, че противозаконно е пречил на орган на властта - двама младши полицейски инспектори, да изпълнят задълженията си по служба от Закона за движение по пътищата.

Инцидентът е от 15 януари 2022 година. Според обвинението Тодор Неделчев е осуетил извършване на проверка, като не е реагирал на подаден от патрулката звуков и светлинен сигнал за спиране, не е спрял и чрез активно бягство е отказал да изпълни нарежданията на полицейските органи и оказал съпротива при задържането му.

За подобно деяние законът предвижда до 3 години лишаване от свобода или налагане на административно наказание - глоба. Прокурорът по делото поиска 1 година затвор за Тодор Неделчев, при първоначално строг режим.

След това съдията по делото на Районен съд - Пловдив даде възможност на обвиняемия да даде обяснение относно случката в средата на януари.

Ето какво разказа в съдебната зала Тодор Неделчев:

По никакъв начин не съм осуетявал проверка на полицията и не съм бягал, това е лъжа. Отидох да видя сина си, който живее с майка си в Първенец. Гостувах на хората и към 22,30 часа тръгнах да се прибирам. Не съм пил алкохол. Аз имам няколко заболявания – високо кръвно, висока захар и пия хапчета. Алкохол не употребявам.

Малко, след като потеглих с колата, видях зад мен кола. Не разбрах, че е полиция и че искат да ме спрат. Просто в огледалото видях два светещи фара, не съм виждал синя светлина. Продължих да шофирам и по едно време ми се чу звуков сигнал.

Спрях касетофона в колата и тогава ясно чух сигнала на колата и спрях. Цялото т.нар. преследване е продължило не повече от 7-8 минути. Излязох от колата, направих 2 крачки и единият полицай ме хвана за лявата ръка и я изви силно зад гърба ми. Каза: Сега те хванахме, копеле! Колега, дай белезниците!


Явно са ме следили през целия ден. Получих няколко удара в лицето, сложиха ми белезниците и ме вкараха в колата. Главата ме болеше от ударите и отказах да давам проба за алкохол на дрегер. Взеха чантата с личните ми документи и ме откараха в Първо районно. Там на едно огледало видях, че лицето ми е подуто и поисках да ме заведат на лекар. Обадих се на моя адвокат и той също ме посъветва да се прегледам.

Снимаха ме на рентген, а лекарят после каза, че нямам нищо счупено. Кръвоизливът по лицето щял да мине след време. Отказах да давам кръвна проба за алкохол, върнаха ме в районното и на другия ден ме освободиха.

В крайна сметка, след като изслуша двете страни, съдията по делото наложи административно наказание за Тодор Неделчев - глоба от 2000 лева.

Прокурорът бе категоричен пред Plovdiv24.bg, че ще обжалва това решение в предвидения от закона срок и ще продължава да настоява за ефиктивна присъда лишаване от свобода.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: