Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Известни българи, с които се сбогувахме през 2019 година
Автор: Екип Varna24.bg 11:41 / 06.12.2019Коментари (1)1313
©
През 2019 много известни и обичани българи си отидоха завинаги. Всеки един от тях обаче остави траен отпечатък в историята, съобщава Нова. 

Стоянка Мутафова

Легендата на българския театър ни напусна на 6 декември 2019 г. Тя си отиде на 97-годишна възраст след продължително и тежко боледуване. Играе в над 90 театрални постановки. Любимка е на публиката с ролите си във филмови и телевизионни продукции като "Големанов", "Вражалец", "Милионерът", "Новогодишна шега", "Топло", "Любимец 13", "Кит" и др.

Стефан Данаилов

Обичаният български актьор си отиде на 76-годишна възраст на 27 ноември. Той беше поставен в медикаментозна кома в началото на месеца, когато бе приет по спешност във ВМА, защото събираше вода в белите си дробове.

Иван Ласкин

Актьорът ни напусна на 48-годишна възраст на 6 януари. Той има многобройни роли в театъра и киното. През 1986 г. детският сериал "Васко да гама от село Рупча" го превърна в най-популярното момче у нас.

Весела Тотева

През март си отиде продуцентът на предаването "Събуди се" Весела Тотева. Тя бе журналист с повече от 18 години практика.

Жорж Ганчев

На 19 август на 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев. Той беше политик и многократно кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок, български и британски фехтовач, британски и американски театрален и кинодеец.

Явор Захариев

На 5 април почина вокалистът на  "Gravity Co" Явор Захариев. Няколко дни преди смъртта му той беше открит от родителите му в безпомощно състояние в апартамента, където живеел.

Юлиан Вучков

​На 83-годишна възраст на 23 септември почина професор Юлиан Вучков. Той бе публицист, театрален, литературен и телевизионен критик, доктор на науките. Освен това създател, коментатор и водещ на редица телевизионни предавания.

Йосиф Шамли

На 29 октомври ни напусна актьорът Йосиф Шамли. Като дългогодишен актьор в трупата на Народния театър ,,Иван Вазов", Йосиф ще остане в историята на българския театър със своите десетки превъплъщения на сцената. В последния сезон той беше част от спектаклите "Нощна пеперуда" от Пьотр Гладилин, "Наблюдателите" от Константин Илиев, "Опит за летене" от Йордан Радичков, "Калигула" от Албер Камю, "Спускане от връх Морган" от Артър Милър, "Теремин: музика, любов и шпионаж" от Петър Зеленка".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Съжалявам само за Стоянка Мутафова ,Шамли и донякъде за Ласкин(заради добрия детски спомен от Васко да Гама от село Рупча и пиперливия език) . Гравити Ко имаха музика ,която ще остане,като лично техен стил и съм доволен,че имаше такива момчета и съм ги гледал на живо. Друг е въпроса,че наркотиците и алкохола са Убийци. И освен Ласкин ,от това си отиват и Явор и Весела Тотев .За другите мисля,че са в по добър свят.На този не са нужни. Талантливия с извънбрачните деца и верноста към Партията не разбра,че твореца не се заиграва с политика!Особенно с лайнарите в нея,които го използваха и го УБИХА. На Жоро Петрушев и Юлиан Вучков...емблематични простаци и ченгета бяха в тежест на обществото !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: