Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Известни спортисти и актьори отново се предизвикват с кауза образование
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 10.03.2022Коментари (0)833
©
Актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева, Ники Илиев и спортистите Александра Жекова, Краси Георгиев, Илияна Стоилова и Симона Дянкова са първите популярни личности, които се включват в благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с кауза" тази година. 

Нестандартното събитие ще се проведе за втори път на 18 юни и цели да обедини хора на различна възраст от страната и чужбина в подкрепа на по-качественото образование за всяко дете в България. 

“Предизвикай се с кауза" се организира от фондация “Заедно в час" и е вдъхновено от примера на любители спортисти, които през годините подкрепят организацията чрез физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и България. 

Първото издание на благотворителното спортно събитие, което се проведе на 30 май 2021 г., набра близо 60 000 лв. от над 1000 души и различни компании. Огромно беше разнообразието от предизвикателства, сред които бебеносене, скачане на въже, ролкайт (кайтсърф с ролери), изгаряне на 10 000 калории за един ден, каране на колело от Дуранкулак до Бургас и от София до Шипка, 200 км в софийските паркове с куче, скачане с бънджи, подскоци от щастие и много други.

Популярните посланици, които застават зад събитието, събират в специален онлайн наръчник своите съвети за добро физическо и психично здраве, как да изберете спортна цел и да се подготвите за нея. Онлайн наръчникът е достъпен на сайта на събитието тук. В него са включени актьорите Алек Алексиев и Валентина Каролева, режисьорът Ники Илиев сноубордистката Алекс Жекова, сърфистката Илияна Стоилова и ултрамаратонецът Краси Георгиев. Всички те миналата година също бяха лица на събитието и се предизвикаха с разнообразни спортни постижения.

В “Предизвикай се с кауза" могат да се включат всички желаещи без значение от тяхната възраст, физическа подготовка или местоживеене. Необходимае е единствено предварителна регистрация на сайта https://zaednovchas.bg/sport/, която включва и дарение за каузата.  В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по желание. Възможни са индивидуални регистрации, както и групови, които са подходящи за сплотяване на работни екипи или групи приятели. След това остава единствено изпълнение на свободно заявеното предизвикателство до 18 юни.

През следващите седмици ще бъдат обявени още известни личности, компании и техните служители, които ще се включат в благотворителното събитие и ще насърчават повече хора също да ги последват. Организаторите планират също открити тренировки, споделяне на полезни съвети за подготовка за предизвикателствата и мини предизвикателства, които да помогнат на записаните да бъдат по-целеустремени и дисциплинирани към постигането на своето предизвикателство. 

Всички регистрирани за “Предизвикай се с кауза" 2022 получават и кодове за достъп до мобилното приложение Cardio Athletic App, където могат да се проследяват разнообразни статистики, свързани със своето предизвикателство. 

Фондация “Заедно в час" повече от 11 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. За тази цел фондацията развива нови учители, подкрепя цели училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. 

“Заедно в час" е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България" и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: