Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Извънредно: Министърът: Никой не иска "Астра Зенека", може да я изтеглим!
Автор: Васил Динев 15:55 / 12.04.2021Коментари (20)2475
©
"Интересът към ваксината на "Астра Зенека" спадна до символични нива, единици искат да си я поставят. От медицинска гледна точка тя е сигурна и ефикасна, но причините за отлива всички вие ги знаете.

Да се ограничи изцяло поставянето й на хора под 60-годишна възраст. Това ни казаха с едно писмо от португалското председателство. В момента правим спешно проучване с наши специалисти какво да направим у нас.

Има няколко неясности. Едната от тях е какво трябва да направим с хората, които имат първа игла и с тези които желаят "Астра Зенека" като втора, ако я спрем на територията на страната", обясни преди минути пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той обясни, че днес са рпистигнали над 60 000 дози от ваксината на "Пфайзер".



Още по темата: общо новини по темата: 14886
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/2481 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
АЗ СЕ ВАКСИНИРАХ С АСТРА ЗЕНЕКА И СЪМ МНОГО ДОБРЕ.ЧАКАМ ВТОРА ИГЛА.ВСИЧКО Е ТОЧНО НЯМАМ ПРОБЛЕМИ И СЕ ЧУВСТВАМ ДОБРЕ.НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ.
+1
 
 
Ангелов да се забранят всякакви негативни коментари за тази ваксина аз съм с първа игла и чакам края на април втората и много глупости се говорят но васкината е добра
-3
 
 
Преди две седмици имаше случай в Пирогов, на гръцки студент на 23 години, починал след ваксиниране. Баща му е лекар в Гърция, дошъл максимално бързо, но какво може да направи? Обаче коментарът му ме впечатли: "Бях чел, че в Германия имало докладвани 5 случая при 1.5 млн. ваксинирани. Знаех, че има риск, и въпреки това бях за ваксинирането му. Просто ние не излезнахме късметлии"! Уникално! Един българин би обругал всички лекари на света и цялата ни здравна система, после би съдил всички до министъра включително. Обаче човекът е с друг манталитет, хем е доктор, и осъзнава, че нищо на този свят не ти дава 100% гаранция. Ползите от ваксините (вкл. Астра-Зенека) са многократно повече от евентуалните вреди. Правите ли си сметка например, че в България всяка година умират в катастрофи 1000 човека, т.е. средно 3 на ден. Никой от тези тримата не си е казал сутринта "Аз днес ще умра в катастрофа" и спокойно се е качил в колата. Вероятността да умреш от ваксиниране е сто пъти по-малка, но не е нулева. Защо се вдига такава врява? То е ясно защо - защото струва 2 паунда, а не 20 долара като Пфайзер (че и хладилници трябват, които допълнително я оскъпяват). Кой ще им купува 20-доларовата ваксина, ако може да си вземе 2-паундова? Затова трябваше да я компрометират. И нищо не казват нито за Пфайзер, нито за Модерна, а съм сигурен, че и там има странични ефекти, но ги крият (както казах, нищо на този свят не е 100%-ово).Аз си сложих първа игла Астра-Зенека, и чакам да ми дойде датата за втората. Ако я спрат, не знам дали може втората да е друга.
+2
 
 
Астра Зенека е масовата ваксина във Великобритания и досега са ваксинирани с нея десетки милиони британци. Над Великобритания Слънцето никога не залязваше. Голяма част от нейните колонии се освободиха след въоръжена борба, станаха независими републики или монархии, други промениха статута си на доминиони, чиито държавен глава си остана Кралицата. Но и едните и другите доброволно приеха членство в Британската Общност, чийто глава пак е Кралицата и сега над Британската Общност Слънцето пак никога не залязва! И след като го знаем това, възможно ли е да се осъмним, че ръководителите баш на тази държава нещо са се объркали!
-1
 
 
Попитайте шофьора на джипката, бе господин докторе и министре.
0
 
 
Според мен Европейската агенция за лекарства изпълни политическа поръчка на Европейската Комисия. Астра Зенека пренебрегна страните от ЕС за сметка на Великобритания и страните от Британската Общност, което наистина е унизително, но е разбираемо. И ние миналата година, при дефицита на предпазни медицински средства, бяхме готови да нарушаваме всякакви международни задължения в името на защитата на националния интерес. Всеки изостави солидарността и се крадяха респиратори по летищата! Нали искахме ЕС да е съюз на независимите отечества, в който всяка страна да защитава собствените си нациотални интереси! Еми Великобритания даже и напусна ЕС, сега защо се сърдим, че приоритетно изпълняват доставките си за собствената си страна и за страните, подопечни на Кралицата! Така ЕАЛ нанася удар и на доверието изобщо във ваксините, като се дават недостоверни статистически данни. Например, статистиката сто тромбози на 25 милиона ваксинирани от началото на ваксинацията досега дава изкривена картина и плаши хората, ако не се сравни със статискиката колко са тромбозите на 25 милиона за същия период неваксинирани, включително и разбивка по пол и възраст, да се види, колко са неваксинираните жени до 50 години с тромбози, от 50 до 60 години, колко от тях са починали. Колко са хората с тромбози на 25 милиона заразени с коронавирус!
0
 
 
Мисир. Като е хубава ти защо си сложи файзер ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: