КАТ излиза по улиците заради шофирането с пълна газ, ще има и камери

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
15:39 / 05.05.2017
1482
Между 8 и 14 май ще се проведе IV Глобална седмица на Организацията на обединените нации за пътна безопасност. Тази година тя ще премине под мотото "Спаси живот! Намали скоростта!" с акцент върху шофирането с по-ниска скорост в населените места. Отдел "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция" се присъединява чрез свои инициативи към световната идея. 

За ограничаване на шофирането с "пълна газ" са планирани специализирани операции. При първата е предвидено автопатрули да следят за скоростта в районите на учебните заведения в пикови часове, преди започване и при приключване на учебните занятия. В рамките на следващата акция екипи на "Пътна полиция" ще бъдат разположени в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия. 

При третата акцент ще бъдат малките населени места, където скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили. И за трите операции ще бъдат използвани всички налични мобилни и стационарни камери. Освен специализираните акции, служители на "Пътна полиция" ще проведат и превантивни беседи със средношколци. Желаещите да се присъединят към ІV Глобална седмица на ООН за пътна безопасност могат да се регистрират на адрес https://www.unroadsafetyweek.org/en/home, където да публикуват планирани инициативи и дейности, както и резултатите от тях.

Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).