КАТ погват водачите на тежкотоварни автомобили

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:02 / 01.09.2022
749
Нова акция по пътищата. Екипи на КАТ и Агенция "Автомобилна администрация" и АПИ ще следят за нарушения водачите на тежкотоварни автомобили. Акцията започна тази сутрин и ще продължи до утре вечер.

По метода широкообхватен контрол водачите на тежкотоварни автомобили ще се отбиват за пълна проверка. Ще се следи дали са изрядни документите на шофьорите, дали тировете са претоварени, както и за употреба с алкохол и наркотици. Продължават и проверките по линейния метод, при който патрулки на полицията следят за нарушения докато са в трафика.

"Към момента имаме от началото на годината установени над 19 000 нарушения, предизвикани от водачи на товарни автомобили. Повечето от тях са предизвикали и пътно-транспортни произшествия", обяви пред Нова телевизия комисар Калоян Драганов, който е началник на "Пътна полиция".

"Надяваме се да променим организацията на работа, особено на контролната дейност, за да може да бъде по-ефективна, да може да покрива по-голяма част от денонощието. Всички ни упрекват, че работим само по светло. Имаме налични сили, с които към момента можем да покриваме единствено работното време от 6 до 22 часа", призна Бойко Рановски, който е изп. директор ИА "Автомобилна администрация".

Ако се налага, проверките ще продължат и след края на акцията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).