Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
КАТ започва кампания "Абитуриент"
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 21.05.2011Коментари (7)2989
© Varna24.bg
В следващите дни от КАТ ще започнат и традиционните кампании, свързани с абитуриентските балове. Анализът на експертите по пътна безопасност сочи, че най-тежките катастрофи със загинали стават в ранните сутрешни часове след като вече е минала балната вечер. Тогава вече подпийналите младежи не се интересуват дали водачът, при когото се качват, е пушил трева или е взел амфетамини.

"Когато ги карат с колите към заведенията, също стават катастрофи, но те са с леки материални щети, обикновено се случва шофьор да удари автомобила пред него, защото се е загледал", обясни главен инспектор Красимир Костов от "Пътна полиция". По разпореждане на главния секретар на МВР Калин Георгиев още в началото на месеца е направена разстановка на полицаите, които ще следят за пияни и дрогирани шофьори в балната вечер.

В същото време от КАТ обясниха, че ще са изключително строги към водачи, от които коли стърчат ученици. Поради тази причина ще бъдат изкарани всички коли на МВР, в които има камери и ще снимат по кръстовищата, а след това собствениците на автомобилите със висящи от прозорците младежи ще получават актове.

Според експертите по пътна безопасност изключително полезно ще бъде, ако абитуриентите бъдат посъветвани да не се качват по колите и да правят рискови изпълнения от приятелките си.

Ако момичето обясни на половинката си, че ще се притеснява за живота на младежа и не й е приятно той да шофира, вероятно съветът й ще се вземе по-насериозно, отколкото

ако ученикът чуе тези думи от родителите си

Подобен експеримент вече е правен в Ирландия и резултатите също били доста добри.

"Когато се качат в колата, повечето пътници виждат какво прави шофьорът и мълчат с риск да не му развалят настроението. По-добре да му кажат нещо и той да се разсърди, защото с мълчанието си подпечатват смъртните присъди", коментира още Красимир Костов.

200 лв. глоба за балони по колите на абитуриентите

С глоба от 200 лв. ще бъдат наказвани абитуриентите, които окичат автомобила си с балони. Причината е, че балоните пречат на видимостта и са предпоставка за катастрофи. Тази година пътните полицаи се заканват да бъдат безкомпромисни към зрелостниците. Униформените вече започнаха да дебнат за купонджии в училищните дворове, където те се събират, както и пред заведенията, в които празнуват. "Изучили сме маршрутите на дванайсетокласниците и сме добре подготвени. Задачата ни е да опазим тяхното здраве и това на всички останали участници в движението". Всеки абитуриент, който бъде засечен да стърчи от колата, също ще бъде глобяван. Наказанието за това ще е 50 лв.

Освен очевидните нарушители КАТ ще спира много коли и за рутинна проверка. "Всички автомобили на абитуриенти са под прицел - от лимузини до трошки. Ще изискваме шофьорски книжки, полица за "Гражданска отговорност", даже и аптечка", заканват се от Пътна полиция.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Stefanoff
премахни филтъра

0
 
 
ХАХАХАХА >> В същото време от КАТ обясниха, че ще са изключително строги към водачи, от които коли стърчат ученици. Поради тази причина ще бъдат изкарани всички коли на МВР, в които има камери и ще снимат по кръстовищата, а след това собствениците на автомобилите със висящи от прозорците младежи ще получават актове.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: