КЕВР ще опита да задържи цените на тока и парното без промяна до 30 юни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:43 / 21.02.2018
1599
Енергийният регулатор ще направи всичко възможно цените на тока и парното за бита да не се променят до 30 юни. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. Той очаква поевтиняване на природния газ от 1-ви април, но конкретни разчети ще се правят, след като държавният доставчик "Булгаргаз" внесе своето искане:

Надяваме се, че с наближаването на пролетта естествено търсенето на суров петрол намалява, респективно и цените се очаква да имат тренд надолу. Разбира се, ние ще очакваме на 9 март, когато "Булгаргаз" е задължен да представи своята прогноза, да получим официално заявление за цени. Мога да уверя всички, че регулаторът първо много внимателно и задълбочено ще проучи доколко направените предложения съответстват на договора между "Булгаргаз" и "Газпром" за доставка на природен газ от "Газпром", и доколко са спазени разпоредбите на нашите наредби.

Източник: БНР


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).