Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
КНСБ: Трябва по-високо заплащане за работещите в градския транспорт на Варна!
Автор: Екип Varna24.bg 17:24 / 23.07.2019Коментари (0)1538
© Varna24.bg
Заплатите на работещите в общинската фирма Градски транспорт във Варна да бъдат увеличени с по 10 на сто годишно в следващите 3 години. За това настояват от КНСБ, обяви във Варна президентът на конфедерацията Пламен Димитров, цитиран от Дарик. 

Увеличението на заплатите може да стане с приемане на тригодишна Програма за устойчиво увеличение на доходите в Градски транспорт. Изчисленията на КНСБ показват, че за целта ще са необходими около 2 милиона годишно към фонд Работна заплата в дружеството. 

"Не сме предлагали увеличение на цената на билета, а Общинският съвет да финансира собственото си дружество, тъй като има ангажимент към него", коментира Пламен Димитров. 

По-рано днес е била проведена среща с кмета на Варна Иван Портних, на която той е поел ангажимент да проучи въпроса. В Общинския съвет разглеждането на предложението на КНСБ може да стане още през август, преди местният парламент да се разпусне с края на мандата, смята синдикалният лидер.

"Ако няма такова действие, да се стабилизира очакването на хората, че това дружество ще го бъде и че там ще има ръст на заплатите, няма да има и шофьори", заяви Димитров. По думите му, заради ниското заплащане в Градски транспорт вече започва да се изпитва глад за шофьори. Все още обаче няма проблеми с извънредния труд, каквито има в София, където има недостиг от 200 водачи. 

На 900 лева да се повишат  на медицинските сестри в училищното  и детското здравеопазване в морската столица, настояват още от КНСБ. Вдигането на месечните възнаграждения на медсестрите, които  в момента са около 750-800 лева, може да стане на две стъпки - веднъж през есента и втори път от 1 януари догодина. 

От КНСБ настояват и за увеличаване със 100 лева на заплатите в сферата на културата във Варна. Искането им е това да стане до края на годината.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: