КС обяви за противоконституционно освобождаването на председателя на Сметната палата

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
13:03 / 22.06.2023
665
Конституционният съд е обявил за противоконституционно освобождаването на председателя на Сметната палата Цветан Цветков. Това обяви депутатът от ПП-ДБ и зам.-председател на НС Никола Минчев на брифинг, предаде репортер на “Фокус".

Той посочи, че в началото на февруари ПП-ДБ са внесли жалба до Конституционния съд относно уволнението на Цветан Цветков.

Припомняме, че на 20 януари тази година той бе внезапно освободен от поста с решение на предишното Народното събрание и гласовете на ГЕРБ-СДС, БСП, ДПС и "Български възход".

Според Минчев отстраняването на шефа на Сметната палата е било изцяло политически мотивирано и тази политическа саморазправа е санкционирана единодушно от КС.

По време на изявлението стана ясно, че Бюджетната комисия ще разглежда правилата за избор и на нов шеф на БНБ, който също е с изтекъл мандат.

Представителите на коалицията казаха, че до този момент не са обсъждали номинацията си за нов гуверньор на централната банка.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...
Голямо количество контрабандни цигари са задържани на "Капитан Ан...
Легендарен документ отива в история: Търговците вече издават елек...
Учител: Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт н...
Д-р Красимир Събев: Узряхме, че с експерименти не се прави полити...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).