КЗП: Предимствата на онлайн търговията ще привличат все повече потребители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:15 / 02.01.2020
1125
Интересът към онлайн търговията продължава да нараства, поради това, че за хората е по-лесно, по-удобно, могат да пазаруват извън работно време, нощем, когато пожелаят. Откриват стоки и услуги, които не се намират във физическите магазини в техния град или държава, а някъде в Европа или дори извън нея. Това отбеляза пред БНР Игнат Арсенов от Комисията за защита на потребителите (КЗП), като прогнозира задълбочаване на тенденцията за ръст на продажбите през интернет и през следващите периоди.  

"Наред с плюсовете, възникват и предизвикателства как да се справим в онлайн средата. Много от потребителите все още не са свикнали да се ориентират къде може да се крият евентуалните опасности“, обърна внимание Арсенов. "Както не влизаме в случайни магазини навън или в търговските центрове, а избираме изпитаните и добре подредените, така трябва да пазаруваме и онлайн“, добави той.     

Игнат Арсенов даде основни съвети за по-сигурни покупки през интернет. Един от тях е да предпочитаме магазини, от които вече сме пазарували и имаме позитивен опит или наши приятели са ни препоръчали. "Ако все пак открием добра оферта, която не искаме да изпуснем, но не познаваме магазина, нека да огледаме сайта: дали е професионално направен, добре ли са подредени елементите му. Никой сериозен търговец няма да поддържа неприветлив и пълен с правописни грешки електронен магазин“, посочи той.  

Когато сме препратени към сайта от социална мрежа или от т. нар. "изскачащи прозорци“, трябва да проверяваме двойно, защото в повечето случаи не е много ясно кой е търговецът. "Да видим има ли данни за лицето, което го стопанисва, от коя държава е, посочено ли е правото на отказ в 14-дневен срок. Ако търговецът е укрил тази много важна, базова информация, това е индикация, че той след това най-вероятно ще направи проблем и със самата поръчка“, предупреди Арсенов. Той препоръча да се прочетат и отзиви през интернет търсачките, да са се види дали няма потребители, които са се "опарили“ от дадения търговец.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).