Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
КЗП държи под око онлайн кампанията на търговци за битова електроника
Автор: Екип Varna24.bg 09:49 / 03.04.2017Коментари (0)691
©
"Наблюдаваме много сериозно онлайн пазара, защото там в момента големи търговци на битова електроника провеждат кампания. На сайтовете им посредством реклама се анонсира даден процент намаление, който важи за абсолютно целия асортимент от магазина", съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в "България сутрин" по BG On Air.

Специфичното при тази кампания е, че не са активни менютата, посредством които клиентите обикновено могат да разгледа предлаганите за продажба стоки с техните конкретни цени и характеристики.

"Това, което сме проверили и установили, включително и през почивните дни, е че до момента няма нарушения. Ще продължим да наблюдаваме протичането на кампанията, защото нарушения могат да възникнат във връзка с твърдението на търговците, че количествата на наличните в магазина стоки са достатъчни, за да могат да задоволят интереса на потребителите", обясни Маргаритов. Той припомни, че едни от сериозните нарушения, които контролният орган е констатирал в предходни периоди при т.нар. промоции, е именно липсата на наличности.

"Потребителят е привлечен да посети търговския обект, но когато отиде да си купи това, което си е избрал от каталога, се оказва, че го няма. По този начин, след като вече сте в търговския обект, Вие сте принуден да си купите нещо друго", коментира председателят.

Във връзка с предстоящите Великденски празници КЗП заедно с други контролни органи ще проверява пазарите за предлаганите на тях традиционни за този период на годината стоки. "Когато сформираме съвместни екипи, ще можем максимално бързо да установим произхода и верността на предоставяната информация, включително по отношение на цената, която по време на празници не е най-ниската възможна. През изминали периоди по сигнали на граждани сме констатирани и опити за удряне в грамажа, посочи Маргаритов и апелира към търговците да спазват правилата.

Туристическите услуги са другият голям сегмент, върху който комисията ще концентрира своите контролния функции. "Покрай Великденските празници ще има много пътувания и записвания в последния момент. Ще поставим акцент основно върху туроператорите - дали са регистрирани и дали са коректни офертите, които предлагат на своите клиенти", каза Маргаритов. Той препоръча преди да се направи резервация, непременно да се провери дали туроператорът фигурира в публикувания на страницата на Министерството на туризма регистър, за да има сигурност, че е налице и т.нар. "застраховка професионална отговорност". "Когато изпитаме някаква неприятност или почивката не се осъществи, както сме планирали, единственият начин, по който бихме могли да бъдем компенсирани, е застраховката на туроператора", поясни Маргаритов.

"За да бъдем още по-близо до гражданите, подготвяме едни т.нар. виртуални приемни през летния сезон. Този път няма да разчитаме на хора, позиционирани в офиси, а по-скоро на павилиончета с директен телефон, чрез който само с натискането на един бутон туристите да могат да се свързват с наши представители и до минути екипът да бъде на място", завърши Маргаритов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: