Кабинетът одобри проекта за закупуване на нови бойни машини "Страйкър"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:50 / 21.09.2023
705
Правителството одобри Проект за инвестиционен разход "Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада". Проектът е сред приоритетните за Министерството на отбраната и предвижда закупуването на нови бойни машини "Страйкър“ за Сухопътните войски, съобщиха от правителствената информационна служа.

Целта е да се осигури постигане на оперативна съвместимост с армиите на съюзниците ни в НАТО, придобиване и поддържане на способности за отбрана на страната самостоятелно, в съвместна операция и в системата за колективна отбрана, както и участие в съюзни операции извън територията на страната.

Кабинетът предлага също така на Народното събрание да отмени решението на парламента от 8 юни 2018 за приемане на проект за инвестиционен разход "Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизиранa бригада“.

Правителственото решение е прието неприсъствено.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
100% от протоколите са обработени: Ето финалните резултати от изб...
Задържани са участниците в масовия бой в Габрово
При 99.33% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ-СДС печели парламент...
Избирателната активност у нас с нов антирекорд
ПП "Величие": Ще правим разузнаване с бой, ще бъркаме в държавнат...
При 97.03% обработени протоколи от ЦИК: Седем партии влизат в сле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).