Кацаров: Без конкурс за специализация, ако работиш с COVID пациенти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:31 / 20.10.2021
750
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров предлага младите лекари, които работят с пациенти с COVID-19, да бъдат зачислени автоматично за специализация, информират от Министерството на здравеопазването.

"Ще променим правилата, така че младите колеги, които работят в реанимациите и инфекциозните отделения, обслужващи граждани с COVID-19, да получат правото автоматично да бъдат зачислени за специализация на мястото, където работят, без да е необходимо провеждането на конкурс. Това ще бъде инициирано още през следващите дни, защото в момента възможността им за специализация е ограничена, тъй като те през цялото време са ангажирани с трудовата си дейност в болниците“, е заявил министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров при посещението си в УМБАЛ "Александровска“ във вторник, предава medicalnews.bg.

Ако бъде реализирана тази идея, тя ще е поредна промяна в реда за специализация на бъдещите лекари. По-рано отпадна изискването специализантите, обучавани на места, финансирани от държавата, да работят на определено място след завършване на обучението си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).