Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
 адри от бруталната агреси€ между ученици в ѕловдив (18+)
јвтор: ≈кип Varna24.bg 20:57 / 28.09.2020 оментари (30)557
©
јгреси€ между ученици в центъра на ѕловдив. Ќ€колко деца са с леки наран€вани€ след разм€на на удари, ритници и замер€не с €йца. Ќаложила се е и намесата на полици€та, за да се предотврат€т по-сериозни инциденти. ¬ основата на конфликта се оказа непоносимост към хора с различна сексуална ориентаци€.

¬ недел€ следобед група ученици минава през централните улици на ѕловдив с хомофобски викове. ќт други видеа, качени в интернет, се вижда как младежите се отправ€т към ÷ар —имеоновата градина и започват да цел€т с €йца и брашно свои връстници. Ќапрежението ескалира в словестна и физическа саморазправа.

√еорги е момчето, което първо разпростран€ва видео от случилото се в социалните мрежи. »менно там, по думите му, дни по-рано е станала организаци€та.

"¬ социалните медии беше пълно със закани, с постове, със задраскани знамена за обратните и писаха нещо от сорта на, че в недел€ се събират, за да ги изгон€т. ѕовечето са такива, които тренират н€какви бойни спортове, хора, които се вод€т хомофоби", разказа той.

ѕред камерата на Ќова застава и едно от нападнатите момичета. "—рещу нас тръгнаха момчето, което организира ц€лата тази иде€ и другите момчета, които б€ха над 30 години.  ато ни вид€ха нас, първо казаха: УЌе, тези не са гейове, т€х ги оставете". Ќо имаше едно момиче с нас. “€ просто беше с къса коса и нищо друго, те съд€т по външни€ вид", разказа т€.

ћомичетата се опитват да защит€т при€телката си. "—лед като вид€ха, че застанахме пред не€, за да € защитаваме, започнаха и нас да ни плю€т и да ни цел€т с €йца. ѕосле всичко премина към бой и започнаха да ритат н€кои от момичетата", каза още момичето.

¬ Instagram се по€виха и снимки, на които се виждат деца с рани и синини по телата. √еорги осъжда действи€та на връстниците си. "ќт малък ми е много тъжно да виждам такива неща, защото аз не мисл€, че хората тр€бва да се мраз€т. ¬сички сме равни, не раздел€м хората", казва той.

¬ писмо до медиите от прокуратурата съобщиха, че са започнали проверка, ко€то да установи кои са участниците и свидетелите на сблъсъците.
ќще по темата: общо новини по темата: 1
30.09.2020 »


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
 огато група малки хомофобчета са по-добре организирани от на „ерепа протестите хахааа. ƒа се сме€ ли, да плача ли. «а един при€тел питам, щом протестърите могат да ми нарушават конституционните права и да затвар€т републикански пътища, защо те€ хлапета да не из€в€ват расова/сексуална и т.н. дискриминаци€ да ми отвор€т и те очите малко. ƒа ме събуд€т така?
0
 
 
“ози организатор кой е, защо го криете? ƒайте да видим тези "мъже". Ќападат момичета, смешни отрепки, също като ц€лото им семейство. ∆алки мижитурки, а там 100 % е имало и възрастни който са сто€ли и гледали това. ѕризовавам малките отрепки, заедно с мизерните си родители да дойдат за един ден може и гей да ме наричат и да "изчист€т" града.
+2
 
 
 аквото сме ние, такива са и децата ни. ’омофоби€та и ксенофоби€та € насаждаме ние, да не забрав€ме и рол€та на медиите и опростачените ни политици.
+2
 
 
–езултат от възпитанието на родителите за съжаление
0
 
 
¬реме е да се прави нещо иначе как да си пращаме децата да учат
0
 
 
ƒокато н€ма наказание,н€ма да има резултат,а и много родители подкрп€т агреси€та към различните....
+1
 
 
» каква направиха органите на реда?????«а агреси€та де....май нищо
0
 
 
какво е това нещо,каква е тази агреси€ между тези млади хора
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
ѕарламентарни избори 2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
 амион падна от јспарухови€ мост във ¬арна
„ерно море в ѕърва лига, сезон 2020/2021
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: