Кадър на ГЕРБ стана зам.-министър на иновациите и растежа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:17 / 30.12.2021
925
Трима нови зам.-министри назначи вчера премиерът Кирил Петков. Андрей Цеков, съосновател и член на Асоциацията за управление на проекти в строителството, влезе във финансовото министерство. Социалистът Димитър Данчев, приближен на Корнелия Нинова, ще й помага в икономиката и индустрията. А Карина Ангелиева стана зам.-министър на иновациите и растежа, информира "Сега".

От тримата тя е с най-интересна политическа биография. През 2018 г. стана зам.-министър на образованието, отговаряйки за научните изследвания и европейските програми. Съпричастността й към ГЕРБ не се изчерпа с това. През април Ангелиева участва в един от прочутите фейсбук клипове на Бойко Борисов. На кадрите, в задушевна обстановка, Бойко Борисов дръпна монолог по редица теми - Европа, Плана за възстановяване, лошите други български партии.. От време на време експерти на ГЕРБ добавяха ценни разсъждения. На сбирката присъства и Ангелиева, която е работила по плана. Мероприятието се състоя след 4 април, когато ГЕРБ бе спечелила изборите, но бе в изолация и премиерът активно громеше враговете.

Малко по-късно Ангелиева даде интервю пред БНТ. Водещата съобщи, че тя представлява ГЕРБ. В разговора Ангелиева определи като "безотговорен и тъжен" факта, че ИТН не искат да съставят правителство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).