Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Как Винисиус се превърна в голова машина според Betano
Автор: Екип Varna24.bg 12:02 / 02.12.2021Коментари (0)1394
©
Когато Винисиус Джуниър се присъедини към Реал Мадрид, той имаше всички качества да се превърне в голяма звезда, или поне такива бяха очакванията според букмейкъра Betano. Бразилецът може да прави всичко. Дрибълът му е невероятен, скоростта му е много над тази над опонентите. Вини ни показваше и уникална техника, която му помагаше да стигна лесно до опасни положения…. Които пропускаше с лекота. Или поне това беше положението преди старта на новия сезон. Сега, нападателят на "лос меренгес“ е сред Betano bonus фаворитите за голмайсторския приз в Ла лига, а в следващите редове ще разгледаме причините да неговия успех.

Огромната промяна се случи след идването на Карло Анчелоти. Вини заби 9 гола и даде 7 асистенции до този момент, което прави сезон 2021/2022-ра най-добрия в кариерата му, въпреки че са изминали само 16 мача или 2/3 по-малко, отколкото му даде Зидан през миналогодишната кампания.

Промяната е наистина невероятна. През изминалия сезон, той се представяше цели 3.82 пункта по-зле при показателя xG (очаквани попадения). Това бе два пъти по-зле от всеки друг футболист на Реал Мадрид. През тази кампания обаче, Вини е с 2.04 гола над предвижданите от статистиката. Над два пъти по-добре от всички негови съотборници, с изключение на Карим Бензема.

Всъщност, героят в нашата статия вкара 5 гола в първите си 5 мача от Ла лига. Само след 6 изиграни кръга, Винисиус вече беше замесен в 8 гола, което го превърна във най-ефективния играч от първенството. Той бе с основна роля и за 6 от головете на Реал в първите 4 мача от груповата фаза на Шампионската лига.

Контузиите също имат своята роля. Родриго Гоес, Еден Азар и Гарет Бейл имаха известни затруднения със здравословното си състояние, докато Винисиус остана здрав и готов да се бори за всяка педя терен. Вини е пропуснал само един мач от месец май 2019-та година, което е гаранция за физическа издръжливост.

"Оставам да работя винаги след тренировка. Зидан ми отделя на страна за да подобря завършващия си удар. По-опитните играчи също ми помагат с наставления и съвети.“ Признава бразилецът в интервю за изданието "О Глобо. през 2019-та. Основните за успеха са заложени още тогава, въпреки че разцъфват при Анчелоти.

"Мисля, че Винисиус е най-добрият в света пи играта един на един“ – признава италианския треньор, след като 21-годишния нападател е "разпердушинил“ самостоятелно отбора на Алавес – "Казах му, че за да вкарва голове, трябва да стреля след едно или най-много две докосвания. Много по-трудно е да отбележиш след четири или пет докосвания. Той все още е много млад и ще става още по-добър.“

Няма как да не сме съгласни с подобен анализ. През този сезон, Винисиус е клинично точен и не се колебае при дрибъл. Той вече успява да намери точното време за удар, което прави и голямата разликата. През изминалите два сезона, нападателят правеше средно по 1.20 удара на мач. Това число скочи до 2.80 през 2021/22. Огромна роля за това има увеличената му роля в играта и новата доза увереност, която се опитва да му вмени Анчелоти.

"Това, което харесвам най-много в неговата игра е, че никога не спира да опитва. Той е много интензивен футболист. Сега, вие може да се насладите на неговите качества, но ние в клуба знаем, колко много работа му е коствало да стигне до това ниво.“ – споделя татко Карло след месец работа с бразилската си звезда. " Той трябва още да подобрява играта си с топка, но и това ще се случи, тъй като знам колко обича здравата работа“.

Тежката истина е, че му трябва още работа, ако иска да помогне на Реал да се пребори за титлата в Ла лига. Ако се възползвате от Betano bonus за първи депозит, може да заложите за шампионска титла за "лос меренгес“ при коефициент от 1.60. Постоянството остава проблем, както за отбора, така и за самия играч. След като участва в отбелязването на 8 гола през първите 6 мача, Вини вкара само още един и подаде точно още веднъж в следващите 6 срещи. Головете продължиха да падат в Европа, но "червената точка“ притеснява феновете на "белия балет“.

Всъщност, привържениците имат сериозни съмнения, дали Винисиус може да прави разликата срещу най-добрите отбори в света. Головете му през тази кампания дойдоха срещу Алавес, Леванте, Селта Виго, Валенсия, Шахтьор Донецк и Елче. Без да звучи обидно, това не са най-класните тимове в Европа. В най-сериозните мачове до сега, срещу Барселона, Интер и Бетис, той не успя да запише нито гол, нито асистенция.

Само на 21 години, Винисиус вече е сред най-добрите нападатели в света. Трудовата му етика ще му помогне да качи следващото ниво и някой ден да влезе в битката за "Златната топка“. Към настоящата година обаче, ние не бихме използва Betano bonus за да заложим, че Винисиус Джуниър ще стане голмайстор в настоящото издание на Ла лига.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: