Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Как Винисиус се превърна в голова машина според Betano
Автор: Екип Varna24.bg 12:02 / 02.12.2021Коментари (0)1336
©
Когато Винисиус Джуниър се присъедини към Реал Мадрид, той имаше всички качества да се превърне в голяма звезда, или поне такива бяха очакванията според букмейкъра Betano. Бразилецът може да прави всичко. Дрибълът му е невероятен, скоростта му е много над тази над опонентите. Вини ни показваше и уникална техника, която му помагаше да стигна лесно до опасни положения…. Които пропускаше с лекота. Или поне това беше положението преди старта на новия сезон. Сега, нападателят на "лос меренгес“ е сред Betano bonus фаворитите за голмайсторския приз в Ла лига, а в следващите редове ще разгледаме причините да неговия успех.

Огромната промяна се случи след идването на Карло Анчелоти. Вини заби 9 гола и даде 7 асистенции до този момент, което прави сезон 2021/2022-ра най-добрия в кариерата му, въпреки че са изминали само 16 мача или 2/3 по-малко, отколкото му даде Зидан през миналогодишната кампания.

Промяната е наистина невероятна. През изминалия сезон, той се представяше цели 3.82 пункта по-зле при показателя xG (очаквани попадения). Това бе два пъти по-зле от всеки друг футболист на Реал Мадрид. През тази кампания обаче, Вини е с 2.04 гола над предвижданите от статистиката. Над два пъти по-добре от всички негови съотборници, с изключение на Карим Бензема.

Всъщност, героят в нашата статия вкара 5 гола в първите си 5 мача от Ла лига. Само след 6 изиграни кръга, Винисиус вече беше замесен в 8 гола, което го превърна във най-ефективния играч от първенството. Той бе с основна роля и за 6 от головете на Реал в първите 4 мача от груповата фаза на Шампионската лига.

Контузиите също имат своята роля. Родриго Гоес, Еден Азар и Гарет Бейл имаха известни затруднения със здравословното си състояние, докато Винисиус остана здрав и готов да се бори за всяка педя терен. Вини е пропуснал само един мач от месец май 2019-та година, което е гаранция за физическа издръжливост.

"Оставам да работя винаги след тренировка. Зидан ми отделя на страна за да подобря завършващия си удар. По-опитните играчи също ми помагат с наставления и съвети.“ Признава бразилецът в интервю за изданието "О Глобо. през 2019-та. Основните за успеха са заложени още тогава, въпреки че разцъфват при Анчелоти.

"Мисля, че Винисиус е най-добрият в света пи играта един на един“ – признава италианския треньор, след като 21-годишния нападател е "разпердушинил“ самостоятелно отбора на Алавес – "Казах му, че за да вкарва голове, трябва да стреля след едно или най-много две докосвания. Много по-трудно е да отбележиш след четири или пет докосвания. Той все още е много млад и ще става още по-добър.“

Няма как да не сме съгласни с подобен анализ. През този сезон, Винисиус е клинично точен и не се колебае при дрибъл. Той вече успява да намери точното време за удар, което прави и голямата разликата. През изминалите два сезона, нападателят правеше средно по 1.20 удара на мач. Това число скочи до 2.80 през 2021/22. Огромна роля за това има увеличената му роля в играта и новата доза увереност, която се опитва да му вмени Анчелоти.

"Това, което харесвам най-много в неговата игра е, че никога не спира да опитва. Той е много интензивен футболист. Сега, вие може да се насладите на неговите качества, но ние в клуба знаем, колко много работа му е коствало да стигне до това ниво.“ – споделя татко Карло след месец работа с бразилската си звезда. " Той трябва още да подобрява играта си с топка, но и това ще се случи, тъй като знам колко обича здравата работа“.

Тежката истина е, че му трябва още работа, ако иска да помогне на Реал да се пребори за титлата в Ла лига. Ако се възползвате от Betano bonus за първи депозит, може да заложите за шампионска титла за "лос меренгес“ при коефициент от 1.60. Постоянството остава проблем, както за отбора, така и за самия играч. След като участва в отбелязването на 8 гола през първите 6 мача, Вини вкара само още един и подаде точно още веднъж в следващите 6 срещи. Головете продължиха да падат в Европа, но "червената точка“ притеснява феновете на "белия балет“.

Всъщност, привържениците имат сериозни съмнения, дали Винисиус може да прави разликата срещу най-добрите отбори в света. Головете му през тази кампания дойдоха срещу Алавес, Леванте, Селта Виго, Валенсия, Шахтьор Донецк и Елче. Без да звучи обидно, това не са най-класните тимове в Европа. В най-сериозните мачове до сега, срещу Барселона, Интер и Бетис, той не успя да запише нито гол, нито асистенция.

Само на 21 години, Винисиус вече е сред най-добрите нападатели в света. Трудовата му етика ще му помогне да качи следващото ниво и някой ден да влезе в битката за "Златната топка“. Към настоящата година обаче, ние не бихме използва Betano bonus за да заложим, че Винисиус Джуниър ще стане голмайстор в настоящото издание на Ла лига.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: