Как да изберем подходящи мебели за баня?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:58 / 01.11.2018
1606
В съвременния интериорен дизайн изключително актуални са мебелите за баня. Те са се превърнали в тренд, но също така привличат потребителите със своята функционалност. Придавайки стил, практичност и компактност, мебелите за баня ще бъдат неделима част от дизайна и през следващите години. Запознайте се с основните препоръки, които трябва да следвате при обзавеждането на банята си:

Избор на мебели за баня от подходящ материал.

Пазара е изключително разнообразен и е добре да се ориентирате в различните материали на изработка, защото това е от съществено значение поради присъствието на влага в помещението. Най-общо казано можете да избирате между МДФ и ПВЦ материали, като разбира се и двата типа са подходящи за монтиране в влажни помещения. В зависимост от размера в банята ви и и това дали мебелите ще са изложени на директен досег на вода е важно да изберете най-подходящия материал. Например МДФ материалите са подходящи за помещения с влага, но не при директен досег с водата. Докато мебелите за баня от ПВЦ могат са препоръчителни за малки бани, където мокренето им е неизбежно.

Монтаж на шкафовете за баня.

Изключително актуални ще бъдат така наречените конзолни мебели за баня. Чрез окачения си механизъм създават по-голяма пространственост и модерен вид на банята. Този тип висящи мебели се монтират директно на стената и са идеалното решение за ограничени пространства. Така вие си гарантирате модерен вид и добра функционалност.

Осветление при мебелите за баня.

Повечето мебели за баня са с вградено лед осветление, което допринася за допълнителния комфорт. Има редица възможности като например инфраред сензор, който реагира на движението до шкафа и задейства осветлението. Съответно при доближаване до шкафа се включва, а при отдалечаването му се изключва. Може да се възползвате от моделите с тъч бутони, които се предлагат на пазара.

Механизми на вратичките на мебелите за баня.

Добре е да се обърне внимание върху механизмите за затваряне на шкафовете. Много предпочитани са тези, които осигуряват плавно затваряне. По този начин се предотвратява рязко затваряне на вратичките и евентуалните проблеми, които мебелите за баня биха имали в последствие.

С избора на правилните мебели за баня си гарантирате по-добра организация, удобство и комфорт, в съчетание с модерна визия и стил. Освен естетически ефект вие ще имате повече пространство за съхранение. Разбира се няма как да не отбележим, че почистването е доста опростено, особено ако изберете мебели с конзолна конструкция, което допринася за лесното почистване на мокрото помещение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).