Какви мерки ще предприеме полицията по време на предстоящите балове?

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
12:28 / 13.05.2022
1599
Полицията е провела редица срещи с представители на учебните заведения и фирмите, които охраняват училищата заради предстоящите абитуриентски балове. Това стана ясно по време на брифинг в Главна дирекция "Национална полиция", предаде репортер на Sofia24.bg.

Разпоредено е на директорите на областните дирекции да съберат информация за провеждане на спонтанни и организирани пътувания извън обслужваната от тях територия.

"От началото на месец април ние сме провели, на територията на цялата страна, срещи и беседи с ученици и родители, във връзка с планираните екскурзии на абитуриентите по време на баловете, за да може да се организира безопасното придвижване на групите. Знаете, че има и определени традиции, които са свързани с колони от автомобили, които превозват абитуриенти. В беседите, които провеждаме, наблягаме на това, че по време на празненствата Законът за движение по пътищата действа със същата сила, с която действа и през другото време. Това, че някой празнува не означава, че правилата трябва да се нарушават. Като пътници абитуриентите имат задължението да използват обезопасителните системи, които са предвидени", каза полицейски инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" при ГДНП.

Традиционно в дните за празнуване има засилено полицейско присъствие на местата, където се събират завършващите. Следи се стриктно и за спазване на реда за движение по пътищата.

Към заведенията, в които ще празнуват абитуриентите, са изпратени предписания за недопускане на нарушения на обществения ред, обяви от своя страна Петър Петров от отдел "Охранителна полиция" на СДВР.

"След 22 часа в заведенията няма да се допускат деца до 14-годишна възраст. Лица до 18-годишна възраст без придружител след 22 часа също няма да се допускат. Създадена е организация за осъществяване на контрол в обектите, в които ще се провеждат тържествата", заяви той.

В София-град повече от 150 учебни заведения ще имат различни тържества и пътувания, уточни Петров.

Повече можете да видите във видеото.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (157):
16.04.2024 Полицията във Варна погна абитуриентите!
30.06.2023 Абитуриентите са предупредени!
13.06.2023 Вместо да се приберат в Самоков, автобус остави абитуриенти в Дупница
31.05.2023 Много важно напомняне за всички абитуриенти
29.05.2023 Елена Гунчева погна момичето, което отиде с питон на бал в Пловдив, мацката обаче не й остана длъжна
29.05.2023 Варненска абитуриентка шашна със златно БМВ
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).