Какви са правомощията на тол полицията?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 02.03.2019
2725
От 1 март започнаха засилени проверки на тол полицаите. Те ще могат да спират и проверяват автомобили за наличието на валиден винетен стикер.

"Засега няма затруднения в трафика. Засилено е полицейското присъствие. Правят се масови проверки. От 14 до 16 ч. е забранено движението на тежкотоварните камиони. Поставени са знаци за забраните. При неспазване на правилата, водачите ще бъдат санкционирани. Глобата е 300 лв., лишаване от правоуправление за срок 1 месец и спиране на превозното средство от движение за 1 месец", каза в ефира на "Събуди се" по Нова тв началникът на КАТ-Ловеч  Николай Недялков. Той допълни, че тол полицията ще облекчи работата и присъствието им ще намали нарушенията.

Шофьорите на камионите трябва да се самоконтролират и да не нарушават забраната за движение в определени часове. За да няма неразбрали, от петък на ГККП-тата раздават на водачите на тежкотоварни превозни средства листовки, с пояснения за въведените забрани.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).