Какво се случва? Полиция бди пред дома на голям хазартен бос

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:14 / 08.12.2022
931
Полицията във Враца пое охраната на хазартния бос Валери Тодоров-Дебелия, пише BulNews.

От 3 дни къщата на бившия бос на ВИС-1 се пази от униформени, а самият той и неговото семейство изчезнаха. Не се виждат и черните джипове "Мерцедес“, с които се придвижват те. Любопитното е, че патрулката не е спряла пред неговия дом, а срещу него, между съседните блокове и трудно се забелязва.

Официалната причина за тези мерки е статутът на Валери Дебелия като защитен свидетел по делото за опита за неговото отвличане. Привечер на 20 юли 2021 г., на метри от къщата в центъра на града, четирима въоръжени и маскирани мъже опитаха да го отвлекат.

През октомври същата година двама от нападателите са установени и задържани - Д.Д. (на 30 години) и П.Т. (на 27 години). Оттогава те би трябвало да са в следствения арест и очевидно е дошло време делото да влезе в съдебна фаза.

Неофициално обаче медията се сдоби с информация, че тази причина е само фасада за далеч по-важни показания на хазартния бос. Очевидно човек в системата за сигурност държи някой да не знае, че е разработван заради показанията на Валери Дебелия и така се прави опит да бъде приспано неговото внимание.

Валери Тодоров е част от бурното минало, когато мутрите правеха каквото си искат, тъй като държавата бе слаба и бедна. Повече от сигурно е, че той е бил свидетел на много интересни събития, но на този етап не е ясно за кое от тях се е навил да пропее.

Ако бъде мотивиран да е изчерпателен, Валери Дебелия може да създаде работа на ГДБОП за поне 1 година. Вероятно това е цената, която трябва да плати, за да остане жив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
На вниманието на всички пътуващи: Правят промени в движението по ...
"Булгартрансгаз" ЕАД стартира обвързващата фаза на процедурите за...
МОСВ работи активно за отразяване на препоръките на ЕК към Национ...
Опасно време на Разпети петък! Варна е предупредена
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Пускането в действие на газовия терминал край Александруполис, ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).