Какво ще се промени за нашенците във Великобритания след Брекзит?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:01 / 31.12.2020
830
"Приключи един драматичен маратон. При преговорите между ЕС и Великобритания бяха засегнати много теми, свързани с регулаторния режим и с държавните помощи", коментира в ефира на "Здравей, България" посланикът на страната ни във Великобритания Марин Райков. 

Яснота, посочи той, че има основно по въпроса за свободното движение, като фактически такова няма да има.

"От октомври месец пътуването ще става задължително с паспорт. С лична карта могат да пътуват само тези, които имат статут на уседналост и временен такъв. Без виза във Великобритания ще може да се осигурява престой в рамките на 6 месеца", допълни Райков. 

Той обясни, че за туристите няма да има проблем. Българските студенти, записани за настоящата учебна година, няма да имат промяна в статута.

"За тези от тях, които не са на територията на Великобритания до 31 декември, ситуацията няма да е такава, както и за тези, които ще следват в бъдеще. Те ще трябва да кандидатстват за виза и ще е нужно да плащат различни такси от тези, с които са записали. Ще трябва и да се погрижат за своите здравни осигуровки", обясни още посланикът ни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди хора от цяла България ще бъдат облагодетелствани
Кольо Колев: Избирателят търси тояга, с която да накаже тези, кои...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...
Станислав Балабанов: За нас винаги номер 1 са били българските гр...
Тома Биков: Готови сме да спечелим изборите категорично
Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).