Какво следва за малтретираното 3-годишно момиченце?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:46 / 05.08.2020
1311
Преди дни се появи клип в социалните мрежи, на който се виждаше, как майка малтретира тригодишното си момиченце. Случаят е от Перник. Последва незабавна намеса на институциите. Момиченцето беше настанено в приемно семейство, а майката в психиатрия. Майката се оказа силно релегиозна.

"От обследвания кръг близки – всички отказаха да полагат грижи за детето. Това са всички роднини по майчина и бащина линия – баби, сестри и братя", казва Румяна Герова, началник отдел "Закрила на детето" в Перник.

"Мотивът им е, че нямат финансова възможност, други правят ремонт в жилищата си. Тези аргументи трябва да говорят на всички, че това не може да бъде основателна, а само временна причина. Единственият, който прояви желание е бащата на детето", добавя Герова.

Той е подал заявление, че иска да се вижда с детето, като е направен и график за срещите. Вече е имало една такава между двамата, като предстои и втора.

"Насочваме бащата към доставчик на социална услуга на територията на Перник, за да може да се оцени неговата възможност да се грижи за това дете", казва Герова.

Майката е настанена за лечение. Тя споделя, че е била изцяло сама в грижите си към детето. Единственият човек, който се интересува от нейното състояние е бащата на първото й дете.

"Нямаме данни дали тя е принадлежала към някаква религиозна общност. Имала е някаква вяра, която й е помагала", каза още Герова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
06.10.2020 Майката, която преби дъщеря си: Обичам Вики, съжалявам, че я бих, не я
мразя!
24.07.2020 Бащата на пребитото момиченце: Тотално съм разбит, искам да си взема
детето!
22.07.2020 Психолог започва работа с малтретираното момиченце от Перник
21.07.2020 Проговори бащата на битото 3-годишно момиченце: И мен ме заплашваше с
убийство
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извърши...
Внимание! Започват вечерни акции по време на великденските празни...
Мая Манолова: С Ваня Григорова сме в равнопоставено партньорство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).