Калфин: Частните пенсионни дружества работят добре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:46 / 31.01.2015
552
Няма основания да се съмняваме в състоянието на универсалните пенсионни фондове, както и в работата на КФН. Това съобщи за ТВ "Европа" вицепремиерът Ивайло Калфин. Той заяви, че отрицателната доходност, която отчитат дружествата за последните 10 години е нещо нормално и го сравни с доходността от един банков депозит.

Калфин определи данните за универсалните пенсионни фондове, изнесени от КФН, като чисто информативни. Въпреки че беше отчетена отрицателна доходност в тях, Калфин увери, че парите на хората не са изчезнали. Той самият призна, че на този етап няма да премести своята лична партида в Държавното обществено осигуряване.

По време на парламентарния контрол въпросът с преместването на средства от частните фондове към НОИ продължи. Левицата разкритикува, че въпреки приетия закон, той не се изпълнява и в момента хората нямат възможност да преместят своите пари. Калфин отговори, че докато не се вземе крайно решение, след обстойно обсъждане, нещата ще са постарому.

Обсъжданията за пенсионната реформа трябва да приключат до края на март. Тогава ще стане и ясно каква ще е процедурата с преместването на средствата за пенсии.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).