Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Калина Костантинова се похвали: Администрацията вече работи без прекъсване за обедна почивка
Автор: Екип Varna24.bg 12:29 / 07.07.2022Коментари (0)885
©
Удължено работно време от 8.00 до 18.30 часа за административно обслужване на гражданите са въвели над 90 централни, териториални и местни администрации, сред които Министерството на правосъдието, Българската агенция за безопасност на храните, Столична община и още 4 общини, 17 областни дирекции "Земеделие“.

 Това става възможно след инициативата на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова с цел улесняване на гражданите и бизнеса да заявяват и получават услуги и информация в удобно за тях време в Центровете за административно обслужване.

"Едно от най-неприемливите неща за хората, свързано с държавната администрация, бе, че работното време на гишетата съвпада с тяхното и за да свършиш определена работа, се налага да си вземеш половин ден отпуск. Затова решихме, че удължаването на работния ден на обслужващите офиси, както и гарантирането на непрекъсваем работен режим, ще даде възможност на гражданите да използват своята обедна почивка, за да си свършат работата, или да дойдат преди или след края на работния си ден. Това е една от първите стъпки в правилната посока, която предприехме - администрацията да обслужва хората, а не, както беше досега – хората да обслужват администрацията", съобщи вицепремиерът Константинова.

Обедната почивка на служителите е регламентирана и гарантирана, но е въведен гъвкав режим на работа за осигуряване на непрекъсваемост на работния процес. Предоставяне на административни услуги на гражданите при непрекъснат режим на работа вече са въвели над 500 централни, териториални и общински администрации, сред тях са всички министерства и повечето прилежащи към тях агенции, Комисията за защита на потребителите, РЗИ и НАП.

Паралелно в администрациите, предоставящи най-голям брой административни услуги, е засилен процесът на тяхната електронизация.

При открити нарушения в Центровете за административно обслужване, вицепремиерът Калина Константинова апелира гражданите да сигнализират на електронния адрес на Главния инспекторат на Министерския съвет udostoverenia@government.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Зърнената сделка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1616) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: