Калоян Паргов: София е голям успех за БСП, за втори път след 2019 г. е претендент за кметското място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:25 / 02.11.2023
1257
Ако направим един бърз анализ след първия тур, можем да кажем, че предсказанието, че БСП ще се срути в местната власт, не се случи. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Калоян Паргов, председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи, четири поредни мандата общински съветник и председател на групата "БСП за България“. "На първи тур БСП има избрани 46 кмета. Вярно – на средни общини. За втория тур БСП ще участва в 86 балотажа, от които половината БСП води след първия тур на опонента си, от които балотажи шест областни града – Русе, Шумен, където БСП води в резултата след първия тур, Силистра, Разград, Хасково и разбира се, накрая, но не по-малко важно, изведено и на първо място – София, столицата, в която всички взират поглед в последния месец и малко. За София можем да кажем, че това е голям успех за БСП, защото за втори пореден път след 2019 г. БСП е претендент за кметското място, което му се изплъзва вече 30 години. Помните кампанията през 2019 г. с Мая Манолова, сега се повтори същото и с кампанията с Ваня Григорова", посочи Паргов. 

Според него на втория тур битката за София е между финансовия олигархичен капитал и тези, които загубиха от прехода, защото самите кандидати олицетворяват това.

"Да погледнем – винаги финансово-олигархичният капитал си е избирал някого, когото да го представлява. Не толкова видимо част от този капитал, но негов представител. Сега за първи път самият г-н Терзиев, който видимо от икономическата статистика за неговите икономически действия и инициативи, е натрупал около 200 милиона, което го прави част от този едър капитал. Ако 200 милиона не те прави част от едрия капитал – здраве му кажете? Докато Ваня Григорова – както я наричат някои, "профсъюзна деятелка“ по старому, а по новому "синдикалистка“, защитава хората на труда, защитава правата на трудещите се, правата на онеправданите и т. нар. загубени от прехода, които са абсолютно мнозинство на фона на другото представителство, което доминира управленски, в случая в София. За първи път тези хора имат реално представителство и реален шанс да излъчват начело на Столична община кмет, който се различава от досегашните в последните 30 години", добави Калоян Паргов. 

Цоня СЪБЧЕВА

Виж коментарите (0)

Още по темата (633):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
11.03.2024 ГЕРБ печели изборите в село Житница, община Провадия
27.02.2024 Кметът на Варна: По време на кампанията ми към мен имаше многократни
кибератаки
23.02.2024 Бойко Борисов от Варна категоричен: Портних повече няма да се меси
16.01.2024 Момчето, което показа мускули докато се брояха бюлетини, не получи
заплащане
15.12.2023 Кметът Коцев в първия си брифинг за медиите: Бе динамичен месец
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).