Камери заснели убиеца на компютърния спец?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:51 / 19.10.2014
968
Камери на съседните улици може да са заснели убиеца на компютърния специалист Николай Найденов. Затова разследващите ще проверяват какво се вижда на записите от техниката в пряката, в която свидетели твърдят, че е избягал килърът, съобщава "Телеграф".

38-годишният мъж бе убит в четвъртък вечерта близо до 19-о училище в кв. "Крива река" в района на улиците "Захарий Круша" и "Яков Крайков". 

Той бе разстрелян с 5 куршума към 20,40 часа близо до колата му, паркирана на метри от неговия сервиз за компютри.

Свидетели от блока разказаха, че чули разговор и скандал между Николай и друг мъж, а след изстрелите видели около 30-годишен, висок и добре сложен мъж да бяга към ул. "Георги Софийски". 

Именно затова разследващите ще преглеждат кадрите, на които може да е заснет убиецът. Той все още се издирва от полицията.

Оръжието, с което по Найденов е изстрелян цял пълнител с патрони, също не е намерено. След убийството на мястото на престъплението криминалистите откриха 9 гилзи от 9-милиметров пистолет. 

При аутопсията стана ясно, че мъжът е убит с пет куршума, които са го пронизали в лявата част на гръдния кош, корема, таза и главата. Николай е издъхнал от раната в корема, тъй като един от куршумите е разкъсал аортата.

Все още не са ясни мотивите за убийството, но разследващи предполагат, че стрелецът и жертвата са се познавали. Затова и две от версиите са свързани с личен конфликт и неуредени сметки.

Най-близките хора на Найденов вече са разпитани. Съпругата му Светлана казала пред разследващите, че Николай не е бил заплашван и не е бил притеснен.

Същото са обяснили и родителите му, които вече са дали показания. Бащата на Николай - Васил е собственик на фирма "Веда корект", която се занимава с продажба на имоти и отдаване под наем.

Предстоят разпити и на клиенти на компютърния специалист, както и на хората, с които Найденов се е срещал в последния ден от живота си.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора, която беше нарязана с макетно ножче: От време на време пл...
Борисов: В момента България няма посока, ние няма какво да предло...
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у н...
76 години по-късно: Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).