Камерите на КАТ с промоция! Снимат само минаващите с над 30 км/ч от допустимото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
10:42 / 06.10.2015
6302
Стационарните камери на КАТ, които дебнат за превишена скорост, снимат само тези джигити, които минават покрай тях с 30 и повече км/ч над допустимото.

Неподвижните радари по пътищата ни са общо 24 и са монтирани на местата, където стават най-много тежки катастрофи. Когато първите 15 от уредите започнаха да ловят бързаците в началото на 2009 година, бяха настроени да засичат единствено тези водачи, които профучават покрай тях с повече от 30 км/ч над разрешеното, пише "Телеграф".

Месеци по-късно от "Пътна полиция" намалиха промоцията с 10 км/ч, а през 2012 година - с още 10 км/ч аванта за джигитите, което на практика беше нулев толеранс, защото първата глоба, предвидена в закона, е за нарушение от 10 км/ч - 20 лв.

Преди броени седмици обаче в областните дирекции на вътрешните работи, които имат стационарни радари на територията си, е било получено разпореждане уредите отново да станат "добри". 

Устройствата вече трябва да щракат само ако кола мине с повече от 30 км/ч над позволеното покрай тях.

"Засега например в Пазарджик и Търговище камерите със сигурност засичат по този начин. Останалите се пренастройват", признават от "Пътна полиция".

Причината за промяната е липсата на ресурс за навременна обработка на всяка снимка от радар за скорост, признаха ченгетата.


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...
Само днес можете да си платите местните данъци и такси и да получ...
Протест пред НС: Не убивайте сектора с гъбите!
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).