Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно населено място, всеки човек и всеки проблем
Автор: Екип Varna24.bg 20:38 / 19.05.2024Коментари (0)1275
©
За нас е важно всяко едно населено място в област Кюстендил, всеки човек и всеки проблем, който притеснява местната общност. Показали сме го през годните и ще продължим да работим в тази посока, независимо кой е кмет или каква политическа сила управлява населеното място. Това увериха кандидатите от листата на ГЕРБ - СДС по време на среща с жители на община Кочериново. На нея присъства областният координатор Даниел Данчев и бившият кмет на Кочериново Иван Минков.

Водачът на листата Христо Терзийски заяви категорично, че след тези избори ГЕРБ - СДС ще направи всичко по силите си да се състави редовно и дългосрочно правителство, с 4-годишен мандат на управление. “Хората ни показаха, че искат предвидимост и стабилно управление. Всички се уморихме от това безвремие, в което бе вкарана държавата ни от 2021 г. насам. За това ви молим за категорична подкрепа, за да имаме мнозинство и да съставим правителство. Единствената политическа сила, която доказа през годините, че може да управлява и да носи отговорност, е ГЕРБ," заяви Терзийски.

Пред представители на образованието, които присъстваха на срещата, Радослава Чеканска обясни:

"В парламентарната комисия непрекъснато постъпваха сигнали от преподаватели, които в продължение на месеци не можеха да заемат длъжността "старши учител" и съответно "старши възпитател", независимо от учителския им стаж. Така те получаваха и по-ниско брутно трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит, очаквайки месеци наред да получат атестация. Това наложи внасянето на предложение с искане за промяна в Наредба № 15 от 2019 год., с което процедурата да бъде ускорена. Става въпрос за хиляди преподаватели от цялата страна, които бяха поставени в позиция на очакване и зависимост, което е недопустимо."

Тя уточни, че инициираната от ГЕРБ нормативна промяна ще даде зелена светлина за кариерното развитие на педагогическите специалисти още от тази учебна година. Това е и мярка за задържане на специалистите в системата, която е особено важна за младите учители, които в момента на практика не могат да растат в кариерата.

Михаела Крумова обърна внимание, че почти всеки един от листата на ГЕРБ - СДС има някаква връзка с Кочериново или с Рилското корито. “Познаваме проблемите на местната общност, защото са и наши проблеми. Не сме спуснати отвън, затова вашите грижи са и наши грижи. Боли ни, когато родните ни места боксуват, не се развиват, не се случва нищо положително, затова ви молим да ни помогнете в борбата да променим това", призова Крумова.

Тя отчете, че активът на партията в тези населени места винаги се е справял добре и е бил сред първенците по изборни резултати.

Иван Каназирски обясни, че хората вече се опариха от управлението на Промяната и прозряха, че те са едни аматьори. “Ние и вие гледаме в една посока и това е стабилна и сигурна България. Ще ви помолим отново да ни подкрепите на 9 юни с номер 22 в бюлетината, за да не допускаме повече аматьори като ПП да съсипват държавата ни", призова Каназирски.

Едно от новите лица в листата - Мартин Кавдански каза, че корените му са от село Пороминово и детството му е минало там. “Като член на Младежката структура на ГЕРБ за мен приоритет са младите хора. Важно е да запалим в тях искрата - да имат вяра и да са активни, че най-доброто пред България предстои, и е в нашите ръце да го постигнем. Като спортист мога да кажа, че в политиката ще се раздам така, както го правя на терена - със сърце, душа и дисциплина", увери Кавдански.



Още по темата: общо новини по темата: 571
02.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
предишна страница [ 1/96 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
Изграждане на Национална детска болница в София
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: