Канонада от камъни от ромска махала по пътнически влак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
12:17 / 14.02.2017
1054
Неизвестни вандали са обстрелвали с камъни пътнически влак в движение в Монтана. При нападението са счупени два прозореца, няма пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал в понеделник към 20.15 часа в района на ромския квартал "Огоста", пише "Труд".

По това време през махалата е преминавал пътнически влак 71225 от Бойчиновци към Берковица. Хвърлените по композицията камъни са пръснали две стъкла на втория вагон. За щастие никой от пътниците не е засегнат.

По случая е образувано досъдебно производство. Вандалите се издирват. 

През последните години на няколко пъти в ромската махала "Огоста" избухваха протести заради преминаващата край къщите им жп линия и пострадали от влаковете хора. Имаше случаи на прегазено на релсите дете и блъсната жена. Само около новата 2016 г. бяха регистрирани осем нападения с камъни на влакове и заради безопасността на пътниците тогава БДЖ спря движението по линията. По късно обаче след обещания, че ще бъдат взети мерки за сигурност, влаковете отново тръгнаха.


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).